Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Αχ Θάλασσα μου…

Θα κάνω καιρό να σε δω, τώρα που ανέβηκα στα βουνά. Εδώ δεν έχει traffic. Το πρωί ξυπνάω φτιάχνω καφέ, βάζω τις γαλότσες και πάω στο χωράφι, χωρίς make up και μάσκαρα. Φτιάχνω το δικό μου λαχανόκηπο για να κάνω το δικό μου πραγματικό farm de la table (τι είναι το farm de la table; Έλειπες από το μάθημα εκείνης της βδομάδας; ) Και πώς να κατέβω στην Πρωτεύουσα; Με τέτοιο χαμούλι που γίνεται, ας το καλύτερα.

Πάντως, για πέντε μέρες γέμισαν τα χωριά με «πρωτευουσιάνους» και «κοσμοπολίτες». Και πρώτη πρώτη η Αράχοβα(τι, χωριό δεν είναι; Θεωρείται πόλη;), Φράκαρε από την κοσμοσυρροή, το ελάχιστο χιόνι στις πίστες του ανανεωμένου και πολυδιαφημισμένου χιονοδρομικού, έκανε κάθε ψώνιο να νομίσει ότι είναι σκιέρ με καταγωγή από το Gstaad επειδή φόρεσε στολή και μπότες (για να ανεβάσει selfie στα social βέβαια, τι νόμιζες; Ότι θα κατέβαινε και τις κόκκινες πίστες;). Βέβαια η έλλειψη μουσικής στα καταστήματα ήταν θέμα αλλά όχι στα ιδιωτικά και μη σαλέ που σείονταν από τα decibel.

Πάντως η μεγαλύτερη απόλαυση των ημερών, ήταν η φόρα με την οποία έμπαινε ο κοσμάκης στις ταβέρνες. Λες και είχανε να φάνε χρόνια. Ούτε στην κατοχή τέτοια πείνα! Το καλύτερο δε, ήταν οι κοπελίτσες «I wanna be Kardashian», με νύχι πένα, βλεφαρίδα κάγκελο, eye liner με γραμμή Κλεοπάτρας, make up στόκο οικοδομής, εννοείται μπούκλα κομμωτηρίου και ύφος βασιλομήτορος που περίμεναν το battler για να παραγείλλουν φιλέτο με πατατούλες ντοφίν και σαλατούλα, έπαθαν σοκ όταν οι κύριοι με τις πατσοκοιλιές που τις συνόδευαν, κατόπιν συνεννόησης με το γνωστό γκαρσόν από τα πανηγύρια, έδιναν την απόλυτη παραγγελία κι άξαφνα στο τραπέζι έσκαγαν βουνά τηγανιτές πατάτες, τζατζίκια και προβατίνες. «Oh mon Dieu!!!». Σιγά χρυσή μου κι αυτό κρεατάκι είναι, πως κάνεις έτσι;

Κι όμως κάποιες το προσπάθησαν ομολογουμένως. Με μαχαιροπίρουνο, όμως. Με προσοχή μεν μη σπάσει κανα νύχι και μη χαλάσει η όψη από το δοντάκι(τόσα λεφτά πήγε το lifting δοντιών).

Και τώρα που το σκέφτομαι! Άσχετο αλλά, μήπως ξέρει κάποιος να μου πεί, γιατί όλοι μετά από τέτοια κτηνωδία παραγγέλνουν coca cola ZERO;;; Και μη μου πεις για τη δίαιτα! Θα τρελαθώ!

Λοιπόν στο προκείμενο. Όταν πάτε σε χωριά, να τρώτε ντόπια πράγματα. Αφήστε τη γαλλική κουζίνα στα γαλλικά όρη. Εδώ, στην όμορφη Ελλάδα ψάξτε ελληνική παραδοσιακή κουζίνα του τόπου που επισκέπτεσαι. Η αλήθεια είναι ότι για να τη βρεις θα πρέπει να το ψάξεις λίγο κι ακόμα περισσότερο να θυμηθείς τι είναι η παραδοσιακή μας κουζίνα γιατί εδώ που φτάσαμε κάναμε εγχώριο προϊόν την πίτσα, τα burger, τα bao ban κ.τ.λ., κ.τ.λ. Οπότε, βρες κανένα μαγαζάκι πιο ψαγμένο, να φας μια φασολάδα, ένα κόκορα με χυλοπίτες, ζυγούρι, προβατίνα και βάλε και χεράκι. Άσε τις tomahawk και τα rib eye. Ξέρεις υπάρχουν αρκετοί σεφ που τόλμησαν και επανέφεραν την παράδοση στο τραπέζι, χρησιμοποιώντας εξαιρετικά προϊόντα ντόπιων μικροπαραγωγών. Για ψάξτο. Άντε να σε χαρώ!

Φιλιά από το χωριό!