Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Οι όμορφοι άνθρωποι, όμορφα φέρονται

Κάπως έτσι, μια ηλιόλουστη μέρα των Αλκυονίδων, συνάντησα το σεφ Γιώργο Μαύρο ο οποίος μου αποκάλυψε την ομορφιά του.

-Γεννήθηκα στο Χαλάνδρι το ’74. Από μικρός έκανα τα πρώτα μου ταξίδια στις επαγγελματικές κουζίνες, μαζί με τον πατέρα μου που ήταν στο χώρο.

– Τι είναι για εσένα η μαγειρική;

– Είναι αγάπη. Όπως λέει και ο Fernand Point, «μαγειρεύουμε καλά μόνο όταν μαγειρεύουμε με αγάπη, όταν αυτό που θέλουμε περισσότερο γύρω από το τραπέζι είναι η φιλία και η αποδοχή των ανθρώπων». Επίσης όπως μας εξηγεί ο πατέρας της γαλλικής γαστρονομίας Paul Bocuse στο βιβλίο του «Λαχταριστή Κουζίνα», όλες οι συνταγές δεν πρόκειται να επιτύχουν, απλές ή σύνθετες, εάν δεν ξέρεις να επιλέξεις από την αγορά τα καλύτερα υλικά. Και σήμερα ακούς ότι δεν υπάρχουν καλά προϊόντα. Όμως και το 1860 οι Goncourt πίστευαν ότι το κρέας δεν είχε πια γεύση. Ωστόσο, σήμερα μπορούμε να βρούμε εκπληκτικά προϊόντα, εάν έχουμε πάντα κατά νου, την εποχικότητα, την τελετουργία και την εθιμοτυπικότητα των προϊόντων. Οι καλές ντομάτες τρώγονται τον Αύγουστο μην ξεχνάς. Αγάπησα την γαλλική φιλοσοφία της γαστρονομίας από τον Jerome Serres, όταν δούλεψα μαζί του στο Πιλ-Πουλ. Βραβευτήκαμε με πολλές ελληνικές και ξένες διακρίσεις ακόμα και με Michelin. Μεγάλο σχολείο! Από εκεί κατάλαβα και την αξία των ταξιδιών. Διότι όσο περισσότερο ταξιδεύεις, μαθαίνεις. Μην ξεχνάς ότι το επάγγελμά μας είναι συντεχνιακό, εάν ανατρέξεις στο χρόνο θα βρεις ότι παλιά, για να ενταχθεί κάποιος στην ομάδα, έπρεπε να ταξιδέψει. Ήταν ένα ταξίδι μύησης. Επιστρέφοντας έχεις γεμάτη τη «βαλίτσα» σου με νέες ιδέες. Πόσο υπέροχο! Είμαι ερωτευμένος με την ελληνική, την ιταλική και τη μεσογειακής κουζίνα και με την «βαλίτσα» μου γεμάτη με γαλλικές τεχνικές και κουλτούρα, δημιουργώ τα πιάτα μου. Μ’ αρέσει να μοιράζομαι τις γνώσεις μου και γι’ αυτό έχω παραδώσει μαθήματα, αρχαιοελληνικής και ιταλικής κουζίνας. Το 2019-2020 ήμουν πρεσβευτής της ελληνικής γαστρονομίας στην Αργεντινή.

-Τι δημιουργείς αυτή την εποχή;

-Μέσα στην πανδημία, δημιουργήθηκε ένα νέο trend. Το δικό μας cloud restaurants που σου δίνει τη δυνατότητα να γευτείς δημιουργίες όπως θα έκανες σ’ ένα κλασσικό καλό εστιατόριο. Με βάση την ιταλική κουζίνα λοιπόν, δημιούργησα ένα μενού στο Da Noi, ένα ταξίδι στην Ιταλία από άκρη σ’ άκρη.

-Και πως σε βρίσκουμε;

Μέσω όλων τον app.  Και στο τηλέφωνο 21 0639 0429 ερχόμαστε σπίτι σας

-Υπέροχα! Σ’ ευχαριστούμε!!!