Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Νίκος Λυγερός
Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Επόμενος στόχος του Πούτιν η Μολδαβία

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο του Πούτιν η Μολβαδία.

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε αναφέρθηκε στον επόμενο στόχο του Πούτιν η Μολβαδία.

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Επόμενος στόχος του Πούτιν η Μολδαβία

“Σωστά, εγώ δεν θέλω ποτέ να ξεχάσω την κατάσταση που είναι στην Ουκρανία. Μπορεί όντως να φαινόμαστε εμείς κερδισμένοι δηλαδή η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ έχει μια αναβάθμιση και τουλάχιστον εμείς θέλαμε αυτή την αναβάθμιση γιατί εγώ δεν μπορώ να αντέχω μια Ευρωπαϊκή Ένωση που θα είναι απλώς μαλθακή και να μην έχει καμία άποψη γεωπολιτική ειδικά στην εξωτερική πολιτική. Όσον αφορά το σύμφωνο το ευρωατλαντικό θεωρώ ότι πρέπει να είναι σε αυτό τον πήχη αλλιώς κινδυνεύουμε από οτιδήποτε. Βλέποντας τα δεδομένα καλό θα ήταν να βλέπαμε τι γίνεται και με την Κίνα όπου βλέπεις ότι υπάρχει ένα θέμα με τους Ολυμπιακούς Αγώνες που θα ξεκινήσουν, υπήρχε μια διπλή κίνηση και το είδα και στα Ηνωμένα Έθνη….” σημείωσε ο Στρατηγικός Αναλυτής και Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός.

Για την Ουκρανία, το ΝΑΤΟ

“Επειδή εγώ την ξέρω καλά την Ουκρανία, η Ουκρανία ήρθε κοντά μας και ήρθε κοντά μας και για το Ευρωπαϊκό πλαίσιο. Η Ουκρανία παρότι είχε ένα πρόβλημα με τη Ρωσία, ήθελε απλώς να υπάρχει κάποια προστασία. Το ΝΑΤΟ δεν βιάζετε ούτε ακόμη και τώρα να εντάξει την Ουκρανία μέσα στο ΝΑΤΟ. Οι τελευταίες δηλώσεις και εκτιμήσεις που είχαμε από το ΝΑΤΟ είναι ότι αυτό άμα γίνει αν θα γίνει μπορεί να γίνει σε 10 με 15 χρόνια. Τώρα μπορεί τα πράγματα να έχουν αλλάξει και να δέχεται μια πίεση πάνω σε αυτό το θέμα. Η Σουηδία και η Φινλανδία που είναι ουδέτερες και τώρα έρχονται προς το ΝΑΤΟ…” ανέφερε ο κ. Λυγερός.

Για τον Πούτιν και το ΝΑΤΟ

Η αντιπαράθεση που υπάρχει μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας δεν είναι καινούρια. Όταν είχαμε 7.000.000 εκατομμύρια νεκρούς από μια γενοκτονία στη Σοβιετική το ΝΑΤΟ δεν είχε να πει τίποτα. Μετά η Τσαρική Ρωσία ήταν πολύ Ευρωπαϊκή. Όταν έχουμε ανθρώπους όπως ο Ντοστογιέφσκι, ήταν σε μια ευρωπαϊκή κουλτούρα, μετά έγινε αυτό το πανσλαβικό. Λέω λοιπόν μην μπερδεύουμε πράγματα που έχουν γίνει από προηγούμενους αιώνες…” υπογράμμισε ο κ. Λυγερός.

Για τη στάση του ΝΑΤΟ

“Το ηθικό των Ουκρανών είναι υψηλό, γιατί περιμένουν αυτά τα όπλα και δεν αντιστέκονται σαν να είναι η τελευταία ελπίδα και αυτό δίνει και ένα timing, ένα pressing πάνω στους Ρώσους του τύπου αν το είχατε κάνει το θέμα σε δύο τρεις μέρες δεν υπήρχε πλαίσιο. Τώρα εγώ βλέπω πως η Ρουμανία και η Πολωνία είναι πολύ πιο ενισχυμένες και σου λένε θα περάσουμε από εδώ και είδα και από την πλευρά της Γαλλίας, η Γαλλία δεν ανακοίνωσε τι οπλισμό θα στείλει γιατί δεν θέλει να δώσει καν ενδείξεις για το τι λείπει…” είπε ο κ. Λυγερός.