Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μάριος Ευθυμιόπουλος
Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας – Πρόεδρος Strategy International

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: ΗΠΑ-Ρωσία – ΕΕ. Η επόμενη ημέρα

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Ο Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας – Πρόεδρος Strategy International κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος αναφέρθηκε σε ΗΠΑ Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την επόμενη ημέρα.

Ο Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας – Πρόεδρος Strategy International κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε σε ΗΠΑ Ρωσία και Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την επόμενη ημέρα.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Για τις επόμενες κινήσεις εκατέρωθεν

“Πλέον έχει αποδειχθεί ότι οι διαπραγματεύσεις αυτές μόνο διαπραγματεύσεις δεν είναι. Οι διαπραγματεύσεις αυτές δημιουργούν ένα πλαίσιο συναινετικό ας πούμε σε σχέση με το πως αντιλαμβάνεται η Ρωσία την κατάσταση στην Ουκρανία και πως η Ουκρανία προετοιμάζεται για την πιθανή επόμενη ημέρα προκειμένου να ρίξει το φταίξιμο στη Ρωσία. Βεβαίως είναι σαφές ότι η Ουκρανία αυτή τη στιγμή αμύνεται η Ρωσία επιτίθεται αλλά και η Ρωσία έχει το δικό της μερίδιο προετοιμασίας της επόμενης ημέρας στο πως θα αντιληφθεί τον κόσμο και πως ο κόσμος θα αντιληφθεί τη Ρωσία. Είναι πλέον εμφανές ότι ο Δυτικός κόσμος εξαιρεί τη Ρωσία κάθε μέρα με οικονομικά και εμπορικά μέτρα. Η Ρωσία θα κοιτάξει στο Ανατολικό ημισφαίριο για την ανοικοδόμηση της οικονομίας της. Προς το παρόν προσπαθεί να κατακτήσει όσο περισσότερα ενεργειακά μέρη και κόμβους έχει η Ουκρανία για τι δική της ενεργειακή επάρκεια στις περιοχές της Ανατολικής Ουκρανίας…”δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας – Πρόεδρος Strategy International.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Πως θα διαμορφωθούν οι σχέσεις για τη Δύση

“Είναι σαφές ότι πολλά Ευρωπαϊκά κράτη σε εμπορικό επίπεδο ας εξαιρέσουμε για το πολιτικό πλαίσιο θα ήθελαν να έχουν εμπορικές σχέσεις με τη Ρωσία ξεκάθαρα και η Γερμανία είναι η πρώτη χώρα που έκλεινε η κλείνει το μάτι στη Ρωσία όχι μόνο για το ενεργειακό αλλά και για το πολιτικό ισοζύγιο το οποίο υπήρχε. Οι χώρες οι οποίες συνορεύουν με τη Ρωσία είναι σίγουρο ότι δεν πρόκειται να θέλουν να έχουν καμία σχέση, γιατί η Ρωσία αυτή τη στιγμή δεν είναι ένας γείτονας που αν πει κάτι αυτό θα τηρήσει αλλά μπορεί να σου πει κάτι και να τηρήσει κάτι άλλο. Εδώ ακούσαμε τον κ. Λαβρόφ στην Αττάλεια να λέει ότι δεν επιτέθηκαν στην Ουκρανία απλά μπήκαν στις κοινές περιοχές” υπογράμμισε ο κ. Ευθυμιόπουλος.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Για τη Ρωσία και τους γεωπολιτικούς στόχους

“Η πλήρη αποκοπή θα διαρκέσει όσο διαρκεί ο πόλεμος μετά τον πόλεμο θα πάμε στην προσπάθεια επίλυσης των συγκρούσεων. Βέβαια στην προσπάθεια επίλυσης των συγκρούσεων θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια ισοζύγια για την Ουκρανία ή όποια Ουκρανία και βεβαίως σε δεύτερο βαθμό να δούμε πως θα σταθεροποιηθεί η Ρωσία. Δηλαδή ο Ευρωπαίος ηγέτης θα κοιτάξει στην ανάγκη της Ρωσίας να είναι σταθερή. Αυτή τη στιγμή η Ρωσία εκπέμπει μηνύματα ότι δεν είναι σταθερή και ότι μπορεί να κάνει οποιαδήποτε αλλόκοτη κίνηση οποιαδήποτε στιγμή. Με αυτή τη φοβέρα προχωράει την πολιτική της..”. σημείωσε ο κ. Ευθυμιόπουλος.