Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιάννης Νομικός
Επικεφαλής RIEAS RESEARCH INSTITUTE FOR EUROPEAN AND AMERICAN STUDIES

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ινδία καλεί Ελλάδα- Οι Ινδοί θέλουν έξοδο στην Αν. Μεσόγειο

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ο Επικεφαλής RIEAS RESEARCH INSTITUTE FOR EUROPEAN AND AMERICAN STUDIES Γιάννης Νομικός αναφέρθηκε στην Ινδία καλεί Ελλάδα και ότι οι Ινδοί θέλουν έξοδο στην Αν. Μεσόγειο.

Ο Επικεφαλής RIEAS RESEARCH INSTITUTE FOR EUROPEAN AND AMERICAN STUDIES Γιάννης Νομικός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, αναφέρθηκε στην Ινδία καλεί Ελλάδα και ότι οι Ινδοί θέλουν έξοδο στην Αν. Μεσόγειο.

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ινδία καλεί Ελλάδα- Οι Ινδοί θέλουν έξοδο στην Αν. Μεσόγειο

“Το Ισραήλ ανακοίνωσε ότι είναι βιώσιμος ο East Med, αυτό είναι ένα εξαιρετικό νέο. Με τηλεφωνήματα που είχα με τις Ηνωμένες Πολιτείες και οι Αμερικανοί αρχίζουν και το βλέπουν πια το θέμα με διαφορετικό μάτι. Αυτό είναι εξαιρετικό νέο για εμάς, για την Ελλάδα. Ο East Med μπαίνει στο παιχνίδι ξανά. Το δεύτερο είναι ότι όπως έχω αναφέρει πολλές φορές εκτός από τις χώρες που συμμετέχουν στο East Med και ο Πομπέο που ήταν υπουργός Εξωτερικών επί κυβέρνησης Trump διαμορφώθηκε και το Abraham Agreement. Οι χώρες οι οποίες είναι: η Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, το Ισραήλ…” σημείωσε ο κ. Γιάννης Νομικός.

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Για τη συμφωνία του Abraham

“Η Αίγυπτος παίζει πολύ σημαντικό ρόλο σε όλο αυτό. Δεν είναι μόνο η καλωδιακή σύνδεση μεταξύ Αιγύπτου, Κρήτης κτλ αλλά η Αίγυπτος είναι ήδη στο παιχνίδι και ξαναμπαίνει. Αυτό που θέλω να πω και αναφέρθηκα στη συμφωνία Abraham, είναι γιατί αυτή τη στιγμή και οι Ινδοί επιθυμούν να έχουν κάτι αντίστοιχο. Βέβαια το ονομάζουν Ινδο-Abraham, παίρνοντας την ονομασία από τις Ηνωμένες Πολιτείες που θέλουν πια τις χώρες όπως είναι η Ελλάδα, το Ισραήλ και η Κύπρος να ενδιαφέρονται και για την Αίγυπτο, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όχι το Μπαχρέιν αλλά αυτή πρωτοβουλία να ξεκινήσει από την Ινδία…” σημείωσε ο Επικεφαλής RIEAS RESEARCH INSTITUTE FOR EUROPEAN AND AMERICAN STUDIES Γιάννης Νομικός.

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ισραήλ και Τουρκία

“Από το 2008 έχουν διακοπεί οι σχέσεις, καθημερινά τους βρίζει, όταν ένας άνθρωπος σε βρίζει δεν μπορεί την επόμενη ημέρα να σε αγαπάει, δηλαδή οι Ισραηλινοί το αντιλαμβάνονται αυτό…” σημείωσε ο κ. Νομικός.

Ο Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr:Για τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Τουρκία και την Ελλάδα

“Η αποφασιστικότητα και οι κόκκινες γραμμές που η Ελλάδα έχει ουσιαστικά στη διάθεσή της δίνει την ευελιξία στους συμμάχους να ξέρουν μέχρι που μπορούν να φθάσουν. Όταν βλέπουν τώρα το RIEA να ακολουθεί μια σκληρή γραμμή και βλέπουν άλλα ερευνητικά ιδρύματα τα οποία έχουν την οικονομική δύναμη και πάνε δεξιά και αριστερά και ακολουθούν μια χαλαρή γραμμή, άρα λοιπόν οι σύμμαχοι βλέπουν και λένε τώρα εδώ ποιος έχει δίκιο;” σημείωσε ο κ. Νομικός.