Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Το νυφικό που δεν φόρεσε ποτέ η Μαρία Κάλλας
  • Μα πως σου ήρθε αυτή η ιδέα;
  • Αυτή την εποχή δημιουργώ κομμάτια για το New Generation Fashion Line(NGFL) στο οποίο θα συμμετέχω. Θα λάβει χώρα στις 7-8 Μαΐου 2022 στο Περιστύλιο του Σταδίου Ειρήνης και Φιλία. Μια μέρα, ακούγοντας μια συλλογή από γνωστές όπερες που ερμήνευσε η Divina, αναλογίστηκα τον άδοξο έρωτα της με τον Αριστοτέλη Ωνάση, που έχει μια χροιά ελληνικής τραγωδίας. Η αγάπη της γι’ αυτό τον άντρα, η προσμονή, η εμμονή και το αδιέξοδο. Το μόνο που ήθελε, ήταν να είναι μαζί του. Και ποια η μεγαλύτερη επιβεβαίωση μιας σχέσης από τη δέσμευση, το γάμο. Έτσι τη φαντάστηκα στην λεωφόρο Georges Mandel 36, ένα ανοιξιάτικο πρωινό ν’ απολαμβάνει το τσάι της, με το βλέμμα αφημένο έξω από το πελώριο παράθυρο, τα πουλιά να χορεύουν το ανοιξιάτικο χαρμόσυνο καλωσόρισμα, όταν ένα λευκό περιστέρι κοντοστάθηκε εκεί για λίγο αλλά έφυγε βιαστικά, σαν να μη χωρούσε εκεί η ευτυχία. Με βηματισμό υπνωτισμένου, έχοντας ίσως «διαβάσει» τον ιωνό, η Κάλλας σηκώθηκε και άνοιξε την ντουλάπα της. Έκατσε να χαϊδεύει με τα εκφραστικά της χέρια, το νυφικό που είχε ράψει κρυφά, φτιαγμένο από κασμίρ φερμένο από τα έγκατα της Μογγολίας, καρτερώντας τον παρορμητικό Ωνάση να την κλέψει από τη σκηνή, για να παντρευτούν άξαφνα σ’ ένα παρεκκλήσι. Εκείνη, είχε σαν πρότυπο γυναικείας ομορφιάς την Ώντρεϊ Χέμπουρν, σαν πρότυπο άνδρα τον Αρίστο(όπως τον αποκαλούσε), σαν πρότυπο ζωής της πολυτέλεια μέσα στους τέσσερεις τοίχους του σπιτιού της και σαν πρότυπο καλλιτέχνιδας τη Μαρία Κάλλας, όπως έγραψε κάποτε η Στεφανία Μπερμπένι.
  • Η ιστορία της μου θυμίζει το χαβιάρι, που ενώ ήταν ένα ρώσικο χωριάτικο έδεσμα από τ’ αλατισμένα αυγά οξύρρυγχου, έγιναν το αγαπημένο φαγητό των βασιλέων και της Divina. Βέβαια ο Τσιπριάνι μας εκμυστηρεύεται ότι «Δεν θυμάμαι τι έτρωγε η Κάλλας, ίσως να έτρωγε με τα μάτια τον Ωνάση». Οι ποικιλίες χαβιάρι, πολλές όπως και οι σοπράνο. Όμως μόνο μια θα μείνει στην ιστορία ως Divina. Όπως το χαβιάρι Almas, ο «λευκος χρυσός» της Κασπίας που προέρχεται από τ’ αυγά του οξύρρυγχου Belluga Albino, που έχει μετρήσει πάνω από 100 χρόνια ζωής στη θάλασσα και η τιμή του ξεπερνά τα 30.000 ευρώ το κιλό. ‘Όπως «η Μαρία Κάλλας υπερέβαινε τις απατηλές και ψεύτικες υποσχέσεις. Ήταν αξέχαστη φωνή, βροχή στη διψασμένη γη, μάννα εξ ουρανού, τραγική και λοιδορούσα»(Μιλένα Μιλάνι) όπως το χαβιάρι Almas. Μα τι όμορφο νυφικό!
  • Ναι, αλλά δεν το φόρεσε ποτέ…

Η Ilda Selmani, έπιασε τη βελόνα στα 10 της χρόνια. Σπούδασε αυτό που αγαπά στη Pansik και στο Athens Fashion Club κι έγινε μοντελίστ, παντρονίστ και σχεδιάστρια μόδας. Δημιούργησε το δικό της ατελιέ στην Μονεμβασιά. Θα την βρείτε Μαλβάσιας 20,  ΤΚ. 23070. Τηλέφωνα επικοινωνίας : 2732061076, 6987032870.