Pagenews.gr VIR. Παραγωγή pagenews.gr
Red Lips
Serotonin Lady
  • Ποια είναι αυτή;;;
  • Α, καλά δεν την ξέρεις;
  • Καλέ κοίτα τουπέ! Κοίτα σκέρτσο! Αξιοζήλευτο χαμόγελο! Τι φάση; Τι παίρνεις και δεν μας δίνεις μανδάμ; Πάντως το φλοράλ αέρινο φόρεμα της είναι όλα τα λεφτά και ξέρει να περπατάει και το δωδεκάποντο! Respect! Ναι, αλλά πραγματικά λάμπει από ευτυχία! Μα καλά, σε ποια κουλόσφαιρα ζει;
  • Καλά αλήθεια δεν ξέρεις την Serotonin Lady;
  • Όχι!
  • Αλήθεια;;; Λοιπόν άκου. Μένει στα ψηλά εκεί στα βόρεια προάστια του εγκεφάλου μας, μαζί με τις φίλες της, τις Ladies, Oxytocin(οκυτωκινη), Dopamin(ντοπαμίνη) και Endorphins(ενδορφίνες). Είναι οι ορμόνες της χαράς και κάθε μέρα παίζουν Μπρίτζ και τις υπόλοιπες ώρες μιλούν ακατάπαυστα χρησιμοποιώντας τα νεύρα του εγκεφάλου μας, για να παράγουν το τέλειο cocktail της χαράς που μας χρειάζεται.
  • Α, μάλιστα!
  • Σταμάτα να βγάζεις selfy και άκουσε με!
  • Μμμμμ, πρέπει να κλείσω ραντεβού για επαναληπτικό botox, λέγε σ’ ακούω. Γκαρσόν ένα προφιτερόλ ακόμα παρακαλώ. Νιάου, με μπόλικη σοκολάτα!
  • Εμ, δεν μ’ ακούς. Δεν πειράζει, εγώ συνεχίζω. Ξέρεις ότι οι γευστικοί κάλυκες έχουν τη δυνατότητα να απολαμβάνουν 4 γεύσεις! Ώμος τα τελευταία χρόνια έμειναν 3. Λείπει ή αποφεύγεις την πικρή γεύση κι αυτό γιατί υποσυνείδητα μπούχτισες από την καθημερινή «ενδοφλέβια» υπερδοσολογία της. Ασυνείδητα, για να έρθεις στα ίσα σου, καταναλώνεις περισσότερα γλυκά, επιβαρύνοντας το συκώτι και το πάγκρεας (κοινώς τους ρίχνεις καθημερινά μολότοφ) και εν συνεχεία  τσιμπάς ζαχαρώδη διαβήτη.
  • Καλέ κουνήσου από τη θέση σου! Και να σου πω και κάτι; Πρώτον, οι μολότοφ είναι tres banale και εγώ πίνω aperol spritz, που είναι και low calories και πικρό και το πίνει και ο κούκλος Matthew Kelly, αχ!
  • No comments, συνεχίζω! Ως εκ τούτου, έχοντας διαταράξει τις υγιείς διατροφικές και πνευματικές σου συνήθειες, ψάχνει εναγωνίως να καλύψεις τα κενά σου, λανθασμένα. Μ’ ακούει κανείς;;; Κενό! Δεν πτοούμε, συνεχίζω.

Οι τροφές που αυξάνουν τη σεροτονίνη είναι:

Σολωμός  (πλούσιος σε Ω3 και τρυπτοφάνη, σημαντική ουσία για την παραγωγή σεροτονίνης), ξηροί καρποί, σπόροι, γαλακτοκομικά, πουλερικά, αυγά, tofu, soya, σοκολάτα υγείας(μαύρη) και ανανάς.

Επίσης ξεκόλλα από τον καναπέ σου, έχεις γίνει βουβάλα! Κάνε γυμναστική! Όποια γυμναστική σου αρέσει. Όμως πρέπει να είσαι στη φύση (στο πάρκο, στην παραλία, στο βουνό). Πρέπει να γίνεις ένα με την ενέργεια της Γής.

Τώρα θα σου βάλω δύσκολα! Βάλε στο αθόρυβο το κινητό σου. Απόλαυσε το ηλιοβασίλεμα. Απόλαυσε τη στιγμή.

Last but not least, βάλε Vitamin Alarm! Τι είναι αυτό; Ένα εβδομαδιαίο χαρούμενο ξυπνητήρι, που θα σου υπενθυμίζει ότι πρέπει να βγεις για 20 λεπτά στο ήλιο! Βάλε ένα φανελάκι, μην βάλεις αντηλιακό στα ομάκια και άσε τον θεραπευτή Ήλιο να σε λούσει με τη θεραπευτική βιταμίνη D. Απέφυγε τις ώρες μεταξύ 11:00- 18:00.

Καλά εγώ στα είπα! Εάν θες τώρα εσύ, συνέχισε να παίρνει το χαπάκι σου. Εγώ πάω να φτιάξω ένα γρήγορο σολομό με σόγια και ανανά. Πρόσεξε με: Σοτάρεις το σολομό με ελαιόλαδο από όλες τις μεριές. Επιλέξεις πόσο ψημένο το θέλεις. Σβήνεις με σόγια. On the side, πράσινη σαλάτα με ανανά.

Φιλάκια και μην ξεχνάς να σε αγαπάς και να σε καλομαθαίνεις.