Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Αδαλής
Οικονομολόγος

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Από την ενεργειακή κρίση στην επισιτιστική απειλή

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος αναφέρθηκε από την ενεργειακή κρίση στην επισιτιστική απειλή
Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε από την ενεργειακή κρίση στην επισιτιστική απειλή.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Από την ενεργειακή κρίση στην επισιτιστική απειλή

“Πριν δύο εβδομάδες είχα γράψει ένα άρθρο για τους 11 βασικότερους λόγους που οδήγησαν την κατάσταση εκεί. Σήμερα οι λόγοι είναι 12. Κάθε μήνας που περνάει έρχεται και μια νέα στρατηγική, που δημιουργεί όχι κάποιο πρόβλημα που φεύγει και αποσύρεται αλλά δημιουργεί μια δομική φθορά κάπου την οποία και πρέπει να την προσέξουμε. Πολύς κόσμος πιστεύει ότι το πρώτο lockdown της πανδημίας έγινε, πέρασε και δεν τρέχει κάτι. Εκεί επωάστηκε το αυγό του φιδιού, δηλαδή εκεί ήταν η πρώτη χαρακιά η οποία μόνο και μόνο αυτή και τίποτα να μην γινόταν μετά ήταν τόσο έντονη που θέλαμε μόνο για αυτή τρία χρόνια να την ξεπεράσουμε και να επουλωθεί. Όχι όλα τα άλλα τα οποία μπορούμε να τα σταχειολογήσουμε γρήγορα ή τα κυριότερα από αυτά…” τόνισε ο κ. Αδαλής.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Για το πετρέλαιο, τις μεταφορές και τις μετακινήσεις

“Το είχαμε πει τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο του 2020, είχα δημοσιεύσει ένα άρθρο στο οποίο έλεγα ότι η ζημιά στην Κίνα είναι τεράστια και θα επηρεάσει κατά πολύ μόνο αυτό η ζημιά στην Κίνα θα επηρεάσει σε αυτά τα ποσοστά και σε αυτά τα μεγέθη και ευχόμαστε να μην επεκταθεί αυτό το πράγμα και στις μεγάλες οικονομίες της Δύσης. Πράγμα που έγινε”.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Για τους πιθανούς λόγους επισιτιστικής κρίσης

“Ο πόλεμος στις τιμές ενέργειας δεν σταμάτησε και έγινε πιο ανηλεής. Κάθε ομάδα κοίταζε να πάρει ως τρόπαιο καινούριες περιοχές, καινούριες αγορές και πρέπει να το τονίσουμε αυτό προήλθε από εκεί και μετά από το 2014 έως και το 2020 έχουμε μια δραματική αλλαγή στην παγκόσμια ενεργειακή τάξη πραγμάτων. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αντιστρέφουν τους όρους του παιχνιδιού και γίνονται από εισαγωγέας και παραγωγός, αυξάνουν 500% την παραγωγή τους από το 2014 έως το 2019 και γίνονται νούμερο ένα παραγωγός και νούμερο ένα εξαγωγέας και το 2019 έγινε καθαρά εξαγωγική χώρα, οι εξαγωγές πέρασαν τις εισαγωγές.