Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σωτήρης Δημόπουλος
Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας

Σωτήρης Δημόπουλος στο pagenews.gr: Προσαρμογή σχεδίων ή ελιγμός; – Που στοχεύει τώρα ο Πούτιν

Σωτήρης Δημόπουλος στο pagenews.gr: Ο κ. Σωτήρης Δημόπουλος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας μιλάει για την προσαρμογή σχεδίων ή ελιγμός; Που στοχεύει τώρα ο Πούτιν.

Ο κ. Σωτήρης Δημόπουλος Διδάκτωρ Κοινωνιολογίας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε για την προσαρμογή σχεδίων ή ελιγμός; Που στοχεύει τώρα ο Πούτιν.

Σωτήρης Δημόπουλος στο pagenews.gr: Προσαρμογή σχεδίων ή ελιγμός; Που στοχεύει τώρα ο Πούτιν

“Πράγματι η συμφωνία με εξέπληξε αν και είχαμε κάτι πράγματι καταλάβει με την ανακοίνωση από την αναδίπλωση των Ρωσικών επιχειρήσεων στην Ανατολική Ουκρανία. Εντούτοις φαίνεται ότι τα πράγματα επιταχύνθηκαν σε μεγάλο βαθμό και έχουμε καλά νέα και από τις δύο πλευρές. Καταρχάς πρέπει να δούμε για ποιο λόγο φθάσαμε σε αυτό το σημείο. Θεωρώ ότι έπαιξε σημαντικό ρόλο η αποτυχία και αυτό θα πρέπει να αναγνωριστεί των επιχειρήσεων του Ρωσικού Στρατού κυρίως στο Βόρειο μέτωπο. Να διεισδύσει δηλαδή και να περικυκλώσει το Κίεβο και μάλιστα έφθασε να χάνει και εδάφη τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Ίρπιν που είναι βορειοδυτικά του Κιέβου αλλά και Βορειοανατολικά παρά το γεγονός ότι είχε φθάσει πάρα πολύ κοντά στην συνοικία..” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Δημόπουλος.

Σωτήρης Δημόπουλος στο pagenews.gr: Για τα διοικητικά όρια

“Αν θα έχουν ακριβώς τα διοικητικά, συνταγματικά και διοικητικά τους όρια, αν αυτές οι περιοχές εκ μέρους του Κιέβου θα αναγνωριστούν ως ανεξάρτητα κράτη που ήταν ο 1 από τους 4 όρους που είχε θέσει αρχικώς η Ρωσία ή αν αυτές οι περιοχές θα ενταχθούν τη Ρωσική ομοσπονδία όπως έχουν ζητήσει οι επικεφαλής αυτών των μη αναγνωρισμένων Λαϊκών Δημοκρατιών ή τέλος τέλος και αυτό είναι ένα ζήτημα πολύ σοβαρό που εφόσον πάμε προς τα εκεί θα είναι μια τελείως διαφορετική κατάσταση, οι περιοχές αυτές θα παραμείνουν εντός του Ουκρανικού κράτους με διευρυμένη αυτονομία..” υπογράμμισε.

Σωτήρης Δημόπουλος στο pagenews.gr: Για την ελληνική κοινότητα

“Αυτό είναι ένα ζήτημα μεγάλο το οποίο είναι δύσκολο να απαντηθεί διότι κάποιος θα πρέπει να γνωρίζει άμεσα από πρώτο χέρι το πως σκέφτονται οι Έλληνες της περιοχής και αυτή την πληροφόρηση δεν μπορούμε να την έχουμε αυτή τη στιγμή. Φυσικά νομίζω το ιδανικό θα ήταν οι ομογενείς μας να επιστρέψουν στις εστίες τους και να τους δοθεί η δυνατότητα στις συνθήκες οι οποίες θα διαμορφωθούν να ευημερήσουν..”.