Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Μάριος Ευθυμιόπουλος
Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Τα επόμενα στάδια του πολέμου στην Ουκρανία – Η μεγάλη εικόνα

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International αναφέρθηκε για τα επόμενα στάδια του πολέμου στην Ουκρανία - Η μεγάλη εικόνα

Ο Μάριος Ευθυμιόπουλος Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Ασφάλειας, Πρόεδρος Strategy International μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη  όπου αναφέρθηκε για τα επόμενα στάδια του πολέμου στην Ουκρανία – Η μεγάλη εικόνα.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Για την κατάσταση στην Ουκρανία

“Θα ξεκινήσω από το τελευταίο γεγονός το οποίο είπατε, δεν είναι δύσκολο εξαρτάται ο τρόπος που νομικά πρόκειται να κατοχυρωθεί ένα τέτοιο αίτημα ώστε να γίνει η αντίστοιχη μελέτη. Γιατί αυτή τη στιγμή η οποιεσδήποτε ερευνητικές πλευρές οι οποίες υπάρχουν και κανονικά πρέπει να γίνουν από επιτροπές οι οποίες έχουν σχέση με τους διεθνείς οργανισμούς οι οποίοι είναι ουσιαστικά αυτοί που θα προτείνουν σε οποιοδήποτε διεθνές δικαστήριο προφανώς για εγκλήματα πολέμου. Από εκεί και πέρα να πούμε για το επιχειρησιακό κομμάτι, ξέρετε είχαμε πει στην αρχή και πολλές φορές και στην εκπομπή σας ότι τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα και αν ο Πούτιν πρόκειται να βρει δυσκολία θα εμπλέξει στρατό ο οποίος στρατός δεν έχει την αίσθηση του πολέμου, δεν λειτουργεί με το επιχειρησιακό δίκαιο, δεν λειτουργεί με το διεθνές και ανθρωπιστικό δίκαιο αλλά λειτουργεί με στόχο και σκοπό να κάνουν εγκληματικές πράξεις….” ανέφερε ο κ. Ευθυμιόπουλος.

Μάριος Ευθυμιόπουλος στο pagenews.gr: Γιατί η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία

“Είναι ξεκάθαρο ότι η Ρωσία επιτέθηκε στην Ουκρανία γιατί ήθελε να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ. Ο στόχος του Πούτιν είναι ότι η Ρωσία θέλει να αναβαθμίσει το ρόλο της και να γίνει μια παγκόσμια δύναμη. Ακόμη από την ομιλία του στη Σύνοδο του Μονάχου το 2007, η Δύση αντιλαμβάνεται τη Ρωσία σαν μια περιφερειακή δύναμη ενώ θα ήθελε ο ίδιος να οριστεί η Ρωσία σαν μια παγκόσμια δύναμη. Άρα εδώ θέλει να κάνει αναβάθμιση της αναγνώρισης της Ρωσίας. Το δεύτερο είναι ότι θέλει να φτιάξει τη δική της συμμαχία να κάνει μια συμμαχία με πρώην Σοβιετικά κράτη, θέλει να κάνει μια συμμαχία με κράτη που είναι στα πέριξ της γεωγραφικής τοποθεσίας που υπάρχουν συμφέροντα όπως είναι η Τουρκία. Το τρίτο είναι ότι θέλει να έχει ειδικό εμπορικό ισοζύγιο με ορισμένες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.