Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημοσθένης Δαββέτας
Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Η αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν είναι ανοιχτή – Ίσως έχουμε εκπλήξεις

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Ο Δημοσθένης Δαββέτας Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Εικαστικός αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν ότι είναι ανοιχτή - Ίσως έχουμε εκπλήξεις

Ο Δημοσθένης Δαββέτας Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης, Εικαστικός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν ότι είναι ανοιχτή – Ίσως έχουμε εκπλήξεις.

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Η αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν είναι ανοιχτή – Ίσως έχουμε εκπλήξεις

“Δεν έχει κλείσει τίποτα, μόνο να πω ότι μίλησε στους δημοσιογράφους ανοιχτά η Λεπέν, έκανε μια αρχηγική εμφάνιση, με μια άνεση απάντησε σε όλα τα ερωτήματα χωρίς κόμπλεξ, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό απέφυγε της παγίδες περί ακροδεξιάς και όλα αυτά τα οποία προσπάθησαν κάποιοι να της βάλουν, μίλησε με ένα τρόπο πολύ άνετο λες και ήτανε η ίδια πρόεδρος. Ήταν εντυπωσιακή η σημερινή της συζήτηση με τους δημοσιογράφους ανοιχτή σε όλες τις ερωτήσεις. Από την άλλη ο Μακρόν βρίσκεται 15 ώρες το 24ωρο στους δρόμους και τρέχει από γειτονιά σε γειτονιά και κυρίως σε περιοχές που είναι περισσότερο Μελανσόν και λιγότερο Λεπέν για να μπορέσει να βρει τη στήριξη που θέλει από αυτούς είτε τους αναποφάσιστους είτε αυτούς που ψήφισαν Μελανσόν κυρίως άρα δεν είναι Λεπέν από αυτή τη μεριά” σημείωσε ο κ. Δαββέτας.

Δημοσθένης Δαββέτας στο pagenews.gr: Για το β’ γύρο των Γαλλικών εκλογών

“Έχουμε παράλληλα την ίδια στιγμή μια κίνηση της Λεπέν, η οποία φέρνει στο τραπέζι το δημοψήφισμα σαν ένα βασικό εργαλείο της Δημοκρατίας όπως λέει για βασικά θέματα και αυτό το δημοψήφισμα είναι αυτό το οποίο έλεγε ο Μελανσόν. Άρα η έννοια του δημοψηφίσματος απευθύνεται εκ μέρους της και αυτό προς τους ψηφοφόρους του Μελανσόν, αυτούς που δηλώνουν αποχή ή δηλώνουν αντί Μακρόν. Δεν θα υπάρξει μεγάλο θέμα το οποίο θα αποφασίζει ο πρόεδρος ερήμην του κόσμου διότι αυτή η λογική η κάθετη από τα πάνω η οποία μας υποχρεώνει ότι ο πρόεδρος αποφάσισε κάτι και εμείς ενώ είναι ενάντια στο συμφέρον μας ενάντια στην καθημερινότητά μας το δεχόμαστε τυφλά, αυτό το πράγμα το θεωρεί αντιδημοκρατικό και το συνδέει με την απλή αναλογική. Προσοχή δύο πράγματα φέρνει στο τραπέζι και είναι και τα δύο που έφερνε ο Μελανσόν, αυτό είναι το εντυπωσιακό. Το ένα είναι το δημοψήφισμα για τα βασικά ουσιαστικά θέματα δημοκρατίας αλλά και εθνικά θέματα και το δεύτερο είναι η απλή αναλογική” υπογράμμισε ο κ. Δαββέτας.