Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Φίλης
Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί και ίσως “περάσει” και αλλού

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Ο Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία ότι θα κλιμακωθεί και ίσως "περάσει" και αλλού

Ο Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη  όπου αναφέρθηκε στον πόλεμο στην Ουκρανία ότι θα κλιμακωθεί και ίσως “περάσει” και αλλού.

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Για τις εκλογές στη Γαλλία

“Αν μιλήσουμε για τη Γαλλία δύο πράγματα, τουλάχιστον από την πλευρά της Ελλάδος δεν έχουμε φόβο ότι όποιος και να βγει θα είναι εναντίον των ελληνικών συμφερόντων. Και ο κ. Μακρόν με τη σύμπραξη και την αμυντική συμφωνία που έχουν κάνει της αμοιβαίας υποστήριξης, οπωσδήποτε έχει καταδείξει ότι η Γαλλία έχει μια σταθερή πολιτική γιατί και σε αυτό το μήκος κύματος έχει κινηθεί και η κ. Λεπέν, οπότε σε τελική ανάλυση ανάλογα με τα ελληνικά συμφέροντα όποιος και να βγει νομίζω ότι δεν θα έχουμε μια πολύ μεγάλη αλλαγή στη στρατηγική γιατί η Γαλλία ως σοβαρό κράτος έχει κοινή στρατηγική και δεν έχει να κάνει με το αν αλλάζει το κόμμα. Ίσως να δούμε ή ίσως χρειαστεί να αλλάξουν κάποια πράγματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναφορικά με το ποιος θα νικήσει και φυσικά όπως καταλαβαίνουμε και στην εσωτερική πολιτική σκηνή της Γαλλίας η οποία βέβαια θα αντικατοπτρίσει φυσικά και την πραγματικότητα που θα δημιουργηθεί στην ίδια την Ευρωπαϊκή Ένωση σε κομβικά ζητήματα” σημείωσε ο κ. Φίλης.

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Για τη Ρωσία, τις επιχειρήσεις στο Ντονμπάς και το μέλλον

“Ήδη είμαστε σε μια μάχη τύπου δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, όσο τρομαχτικό και αν ακούγεται αυτό, οι Ρώσοι θα κινηθούν είτε να τελειώσουν είτε να καθαρίσουν την υπόθεση στην Ανατολική Ουκρανία με αυτή την εκατόμβη θυμάτων η οποία φαίνεται να υφίστανται οι ίδιοι αλλά και να δημιουργούνται από αυτούς στην Ανατολική πλευρά. Φαίνεται ότι η Μαριούπολη θα γραφτεί το αμέσως επόμενο διάστημα το τελευταίο μέρος αυτού του δράματος γιατί είναι απομονωμένες οι δυνάμεις του Αζόφ και όσων πεζοναυτών και δυνάμεων του Ουκρανικού στρατού έχουν απομείνει σε κάποια βιομηχανικά συγκροτήματα. Νομίζω ότι εκεί είναι το ζήτημα αν θέλουν οι Ρώσοι να κρατήσουν αυτά τα βιομηχανικά συγκροτήματα διότι είναι συγκροτήματα παραγωγής χάλυβος οπότε όπως καταλαβαίνουμε όλοι είναι πολύ σημαντικά για την οικονομία μιας περιοχής και ειδικά με την ανάμειξη μετά από μια τέτοια κατάσταση άρα θα δούμε πως ακριβώς θα αποφασίσουν να χτυπήσουν όλους αυτούς οι οποίοι είναι αποκλεισμένοι και από το λιμάνι πλέον από τις προηγούμενες μέρες έχουν αποκλειστεί..” υπογράμμισε ο κ. Φίλης.