Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρης Καραϊτίδης
Πρέσβης Ε.Τ.

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Η κατάσταση παραπέμπει σε προοίμιο Παγκοσμίου Πολέμου

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: O Πρέσβης Ε.Τ. Δημήτρης Καραϊτίδης αναφέρθηκε στην κατάσταση που επικρατεί και παραπέμπει σε προοίμιο Παγκοσμίου Πολέμου

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Η κατάσταση παραπέμπει σε προοίμιο Παγκοσμίου Πολέμου

“Δεν είναι η πρώτη φορά που ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος δηλώνει ότι δημιουργείτε κίνδυνος χρήσης πυρηνικών όπλων σε περίπτωση που θα συνεχιστεί ο εξοπλισμός της Ουκρανίας από τη Δύση. Αρχικά είναι γεγονός ότι το θέμα αυτό επομένως ετέθη από ρωσικής πλευράς κάποια στιγμή απάντησε μάλλον και ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ο οποίος θα σας έλεγα με μια ορμή και μια αυτοπεποίθηση που προκαλούσε εντύπωση δεν θέλησε ούτε καν να εκφράσει τον αποτροπιασμό του για μια τέτοια εξέλιξη αλλά έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι το ΝΑΤΟ είναι πανέτοιμο και αν τυχόν γίνει χρήση τέτοιων μέσων από ρωσικής πλευράς αμέσως θα ανταποκριθεί και το ΝΑΤΟ με τη χρήση παρόμοιων μέσων. Νομίζω ότι αρχικά οι Ρώσοι ανέφεραν την απειλή χρήσης πυρηνικών κυρίως για να δημιουργήσουν εντυπώσεις και να συγκρατήσουν τη Δύση στην παροχή βοήθειας και ταυτόχρονα να κάμψουν και το ηθικό της Ουκρανίας. Καθώς οι επιχειρήσεις του ρωσικού στρατού, η εξέλιξη της εισβολής του ρωσικού στρατού δεν παρουσιάζει ένα σχετικά ικανοποιητικό από στρατιωτικής άποψης ρυθμό εξέλιξης και φαίνεται πολλές φορές να βρίσκεται σε μια κατάσταση τελμάτωσης και ακινησίας, έχει επέλθει μια κατάσταση χρονίζουσα πια…” σημείωσε ο κ. Καραϊτίδης.

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Για τα πυρηνικά

“Νομίζω ότι περίπου με τον ίδιο τρόπο σκέφτονται και οι δύο πλευρές, ασφαλώς έτσι σκέφτεται κατά πάσα πιθανότητα η Ρωσία όπως ακριβώς το περιγράψατε, δηλαδή αν απειλήσω τη χρήση πυρηνικών όπλων επειδή πρόκειται για κάτι το τρομακτικό το οποίο φυσικά θα έχει ανυπολόγιστες και αδιανόητες συνέπειες μπορεί αυτό να συγκρατήσει τη Δύση. Από την άλλη πλευρά όμως και η Δύση με τη δήλωση που σας είπα του Γ.Γ. του ΝΑΤΟ αλλά και με τη συνεχή σκλήρυνση της στάσης απέναντι στη Ρωσία και με υπαινιγμούς για ετοιμότητα αναχαίτισης και συγκράτησης των ρωσικών στρατευμάτων φαίνεται να μην τρομάζει από το ενδεχόμενο αυτό και όχι μόνο να μην τρομάζει αλλά να έχει κατά νου ενδομύχως ότι αν φθάσουν τα πράγματα στο απροχώρητο ίσως να προλάβει η Δύση να κατατροπώσει τη Ρωσία..” ανέφερε ο κ. Καραϊτίδης.