Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Στέφανος Καραβίδας
Επισμηναγός (Ι) Ε.Α., Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Επιχειρησιακά συμπεράσματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός (Ι) Ε.Α., Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά συμπεράσματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο Στέφανος Καραβίδας Επισμηναγός (Ι) Ε.Α., Υποψήφιος Διδάκτωρ Γεωπολιτικής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στα επιχειρησιακά συμπεράσματα από τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Για τα συμπεράσματα από τις συνεχιζόμενες επιχειρήσεις στην Ουκρανία και από πλευράς Ουκρανών και των Ρώσων

“Βλέπουμε εν τοις πράγμασι η αλήθεια είναι πολύ διαφορετική. Εδώ έχει μεγάλη σημασία διότι ότι βλέπουμε στην Ουκρανία πρέπει να έχει αναγωγή και προβολή στο δικό μας περιβάλλον, αυτό της ελληνοτουρκικής αντιπαράθεσης σε Έβρο, Αιγαίο και Κύπρο, γιατί αυτό το μέτωπο είναι ενιαίο, αδιαίρετο και αδιάσπαστο….”.

“Υπό το ιστορικό βάρος που δημιούργησαν οι επιχειρήσεις τόσο στην Τσετσενία, όσο και στην κατάληψη της Κριμαίας οι Ρώσοι υπέπεσαν σε σφάλματα και πολύ απλά στις αρχές πολέμου. Δεν είδαμε ούτε εκλογή σκοπού, ούτε συγκέντρωση δυνάμεων, ούτε οικονομία δυνάμεων. Οι Ρώσοι από την αρχή ανέπτυξαν ένα τεράστιο μέτωπο τόσο από το Βόρειο άξονα όσο και από το Ανατολικό και φάνηκε όταν δεν είχαν ένα ξεκάθαρο αντικειμενικό σκοπό….” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Καραβίδας.

Στέφανος Καραβίδας στο pagenews.gr: Για τα επιχειρησιακά συμπεράσματα

“Αυτό έχει φανεί ότι είχαν κακή ροή πληροφοριών, αλλά θεωρώ ότι πιο πολύ ήταν εγκλωβισμένοι στις επιτυχίες του παρελθόντος και σε αυτό που ανέφερα πριν διαθέτουν και τους φυσικούς και τους ανθρώπινους πόρους για μια μακρά περίοδο επιχειρήσεων…”. Παράλληλα συνέχισε “πολλοί λένε ότι αυτή τη στιγμή έχουν μια πολύ στιβαρή ουκρανική εθνική αντίσταση αντίστοιχη με αυτή που δημιουργήσαμε εμείς στους Τούρκους το 1919 – 1922..”.

“Επόμενο σημείο που πρέπει να εστιάσουμε είναι τα φθηνά και έξυπνα όπλα όπως στην Ουκρανία με όπλα από απλούς στρατεύσιμους. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε και εμείς και να ξεφύγουμε από μεγάλα οπλικά συστήματα σε μεγάλους αριθμούς και με έξυπνες λύσεις να καταφέρουμε αυτό που θέλουμε από το να ξοδεύουμε δισεκατομμύρια που κοστίζουν στην ελληνική κοινωνία και δεν έχουν απότοκο εντός της ελληνικής οικονομίας.