Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιάννης Νομικός
Επικεφαλής RIEAS

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Υβριδικές επιχειρήσεις – Η κρισιμότητα των δικτύων πληροφοριών

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ο Επικεφαλής RIEAS Γιάννης Νομικός αναφέρθηκε στις υβριδικές επιχειρήσεις και την κρισιμότητα των δικτύων πληροφοριών

Ο Επικεφαλής RIEAS Γιάννης Νομικός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, αναφέρθηκε στις υβριδικές επιχειρήσεις και την κρισιμότητα των δικτύων πληροφοριών.

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Για τις υβριδικές απειλές

“Τα θέματα εσωτερικής ασφάλειας αποτελούν μείζων θέμα για όλα τα κράτη και πρωτίστως για την Ελλάδα. Τώρα μπαίνουμε σε μια καλοκαιρινή περίοδο και όπως κάθε χρόνο τα θέματα των πυρκαγιών αποτελούν το νούμερο 1 πρόβλημα για τη χώρα μας. Είδαμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε πυρκαγιές στη Βούλα, στην Αρτέμιδα, την Ανατολική Αττική και ευτυχώς με την παρατήρηση απλών πολιτών κατάφερε η Αστυνομία να συλλάβει τον Βρετανό υπήκοο ο οποίος ήταν σε διατεταγμένη υπηρεσία. Είχε μαζί του όλα τα στοιχεία τα οποία θα μπορούσαν να μας οδηγήσουν σε ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα. Η ουσία είναι ότι αν καταφέρει η Ελληνική Αστυνομία με τη μεθοδολογία της και κυρίως η Αντιτρομοκρατική να μάθει πληροφορίες ποιος τοποθέτησε τον κύριο αυτό, ποιος τον έβαλε σε αυτή τη διατεταγμένη υπηρεσία να μετατρέψει ένα μέρος του λεκανοπεδίου σε απόλυτη καταστροφή. Τα θέματα αυτά δεν πρόκειται να σταματήσουν πιστεύω το καλοκαίρι, η εκτίμησή μου είναι ότι θα έχουμε μικρές, πολλές πυρκαγιές μικρού βεληνεκούς αλλά με μεγάλο κόστος για την εκάστοτε περιοχή. Ο μόνος τρόπος για να τους αντιμετωπίσεις αυτούς τους ανθρώπους, οι οποίοι χρηματοδοτούνται ουσιαστικά από ξένες υπηρεσίες είναι να έχεις ανθρώπινα δίκτυα. Αυτή τη φορά σταθήκαμε τυχεροί γιατί είχαμε την παρατήρηση μερικών Ελλήνων πολιτών που τον είδανε αλλά δεν μπορούμε να στηριζόμαστε πάντα στις παρατηρήσεις των πολιτών…” σημείωσε ο κ. Νομικός.

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Για τη συγκρότηση τομέων πολιτικής άμυνας

“Έχω πάρει την πρωτοβουλία και θέλω να το πω αυτό έχω πλησιάσει τους πολίτες και τους έχω πει αυτό είναι το τηλέφωνο του Αξιωματικού Υπηρεσίας στην περιοχή μας. Αν δείτε κάτι περίεργο πάρτε ένα τηλέφωνο τόσο απλό. Ο ένας με τον άλλο προσπαθεί τουλάχιστον με την απλή παρατήρηση να δημιουργήσει την πρόληψη και να καταφέρει κάποια πράγματα. Δεν μπορεί η Αστυνομία να είναι σε κάθε τετράγωνο. Η εκπαίδευση που πρέπει να κάνουν και οι υπηρεσίες στους απλούς πολίτες θα είναι για την προστασίας της κοινότητας…” ανέφερε ο κ. Νομικός.