Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Σε μη αναστρέψιμη τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε ότι είναι σε μη αναστρέψιμη τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε ότι είναι σε μη αναστρέψιμη τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Σε μη αναστρέψιμη τροχιά σύγκρουσης με την Τουρκία

“Αυτή η εμπρηστική ρητορική της Τουρκίας εντάσσεται σε αυτό που ονομάζουμε διπλωματία της βίας. Αυτό αφορά ένα πλαίσιο εξαναγκασμού μέσω απειλής χρήσης βίας και όλες αυτές οι κινήσεις μένουν ακόμη στο επίπεδο της διπλωματίας αλλά μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν και κινήσεις που αφορούν παραβιάσεις και υπερπτήσεις με διάφορα μέσα, ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας, όχι των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων, μάλιστα προτάθηκε και από τον Μπαχτσελί να κηρυχθεί ΑΟΖ εντός των ελληνικών νησιών. Αυτό φθάνει στα όρια της απροκάλυπτης επιθετικότητας, δεν τηρούνται πλέον ούτε τα προσχήματα. Οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η ρητορική προσχεδιάζει σε μια προπολεμική προπαρασκευή. Αφορά έναν όπως λέγεται με όρους διπλωματικής στρατηγικής ανάλυσης, ένα μέτρημα της εσωτερικής και της εξωτερικής κοινής γνώμης. Δηλαδή ο Ερντογάν και η ηγεσία με αυτή τη ρητορική προετοιμάζει το δικό του εσωτερικό αλλά προετοιμάζει και το διεθνές ακροατήριο για μια επερχόμενη θερμή σύγκρουση” ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ταυτόχρονα αυτό εντάσσεται και σε ένα πλαίσιο πολεμικών επιχειρήσεων, προσπαθεί δηλαδή να μας εξαναγκάσει να δεχθούμε τα δικά του τετελεσμένα έτσι ώστε να αποφευχθεί μια σύγκρουση. Δεν ξέρουμε το χρονικό διάστημα στο οποίο η Τουρκία μπορεί να εκδηλώσει μια επιθετικότητα εντός του πεδίου αλλά αυτό που μπορούμε να κάνουμε το προσεχές διάστημα γιατί δεν ξέρουμε πόσος χρόνος υπάρχει και ποιοι είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν την απόφαση του Ερντογάν. Ξέρουμε σίγουρα κάποιες συνιστώσες που είναι σαφής, δηλαδή η εσωτερική πολιτική κατάσταση στην Τουρκία και αν ο Ερντογάν μπορεί να χάσει στις εκλογές, αυτό θα βαρύνει πολύ καταλυτικά στην απόφασή του να πράξει κάτι εναντίον της Ελλάδας” σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.