Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Πέτρος Σιούσιουρας
Καθηγητής Γεωπολιτικής και Θαλασσίων Μεταφορών Π. Αιγαίου

Πέτρος Σιούσιουρας στο pagenews.gr: Με την Τουρκία δεν υπάρχει πλέον τίποτα να συζητήσουμε-Στο πεδίο

Πέτρος Σιούσιουρας στο pagenews.gr: Ο Πέτρος Σιούσιουρας, καθηγητής Γεωπολιτικής και Θαλασσίων Μεταφορών Π. Αιγαίου αναφέρθηκε στο ότι με την Τουρκία δεν υπάρχει πλέον τίποτα να συζητήσουμε

Ο Πέτρος Σιούσιουρας, καθηγητής Γεωπολιτικής και Θαλασσίων Μεταφορών Π. Αιγαίου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο γεγονός ότι με την Τουρκία δεν υπάρχει πλέον τίποτα να συζητήσουμε. 

Πέτρος Σιούσιουρας στο pagenews.gr: Για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Για τον πόλεμο στην Ουκρανία ο κ. Σιούσιουρας τόνισε: ” Για την Ουκρανία βλέπω ότι κάποια στιγμή ο Πούτιν θα φθάσει σε ένα σημείο να πάρει αυτά που θέλει να πάρει δηλαδή σε σχέση με τους λιμένες πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα οι οποίες σε σχέση με το Ντονμπάς το οποίο ολοκληρώνεται πια και με Χερσώνα και με άλλες περιοχές οι οποίες και αυτές ολοκληρώνεται το έργο, οι οποίες του δίνουν μεγάλο στρατηγικό βάθος, του δίνουν μεγάλη στρατηγική δυνατότητα από πλευράς πετρελαίου και αερίου και υπό αυτή την έννοια ο Πούτιν είναι κατά μια έννοια ευτυχισμένος. Ο Πούτιν μπορεί σε μια διαπραγμάτευση να πει το μεγάλο ναι και να τελειώσει η ιστορία από την άλλη όμως αυτό μπορεί να του δώσει μια μεγάλη ευκαιρία να πάρει όλη την ακτή και να τελειώνει η ιστορία. Από την άλλη έχει περιέλθει σε πολύ δύσκολη θέση με την Ουκρανία γιατί είναι αυτονόητο ότι ο Πούτιν ελέγχει όλες τις κινήσεις πια, νομίζω όμως ότι έχουν στενέψει πλέον απίστευτα και τα όρια της Ευρώπης, εννοώ και της Δύσης και της Αμερικής και η Αμερική εξαρτάται άμεσα από τη Δύση…” σημείωσε ο κ. Σιούσιουρας.

“Οι οικονομίες της Ευρώπης έχουν πιεστεί πάρα πολύ, η οικονομία της Ρωσίας έχει αυξηθεί ραγδαία γιατί πουλάει αέριο και πετρέλαιο και στην Κίνα και στην Ινδία.

Πέτρος Σιούσιουρας στο pagenews.gr: Για τη στάση της Τουρκίας

“Εγώ νομίζω ότι είμαστε στην αρχή του τέλους και μάλιστα με την ευκαιρία αυτή θέλω να πω και κάτι πολύ σημαντικό. Σχετικά με τα Ίμια πιστεύω ότι η λογική του Σημίτη και δημιουργήθηκε μια de facto κατάσταση, όμως πιστεύω ότι σε μεγάλο βαθμό μετά το ’22 και τη Μικρασιατική καταστροφή γενικά κλονίστηκε λίγο το ηθικό των Ελλήνων, όμως μπήκαμε στη λογική μιας εσωστρέφειας ότι έχουμε καλό είναι. Ιδίως μετά το πραξικόπημα του Ιωαννίδη αυξήθηκε η φοβία και μπήκαμε σε μια λογική να καταγραφεί στο ασυνείδητο των Ελλήνων ότι πλέον με τους Τούρκους δεν παίζεις, μα δεν παίξαμε ποτέ με τους Τούρκους εμείς, εμείς προδοθήκαμε. Οπότε εκεί καταγράφηκε στο ασυνείδητο ότι τον Τούρκο πρέπει να τον φοβάσαι..”