Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρης Καραϊτίδης
Πρέσβης Ε.Τ.

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Αν η Τουρκία αποπειραθεί επεισόδιο, η απάντηση είναι μία…

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: O Πρέσβης Ε.Τ. Δημήτρης Καραϊτίδης αναφέρθηκε στο αν η Τουρκία αποπειραθεί επεισόδιο, η απάντηση είναι μία…

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Για τα αποτελέσματα των εκλογών στη Γαλλία

“Ο Γάλλος πρόεδρος μετά την επιτυχία που είχε στις προεδρικές γαλλικές εκλογές είχε προφανώς σχηματίσει την εντύπωση ότι η νίκη αυτή είχε δημιουργήσει ή θα μπορούσε να είχε δημιουργήσει ένα ρεύμα υπέρ του κόμματός του και των κομμάτων που συνεργάζονταν με αυτόν, δηλαδή των κεντρώων κομμάτων και δεν έπεισε το γαλλικό λαό ότι οι θέσεις του ανταποκρίνονται στις ανησυχίες και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Από καιρό από την εποχή που εμφανίστηκαν τα κίτρινα γιλέκα είχε γίνει φανερό ότι υπήρχαν μεγάλες κοινωνικές ομάδες στη Γαλλία που ήταν σφόδρα δυσαρεστημένες για πολλά χρόνια που ο Γάλλος πρόεδρος είτε δεν αντιμετώπιζε είτε μετέθετε την αντιμετώπιση τους για το μέλλον κάτω από ένα πρίσμα ότι οι λύσεις που επρόκειτο να δοθούν δεν θα ήταν λύσεις φιλολαϊκές, αλλά ήταν λύσεις που κατά την κοινή ορολογία θα είχαν ένα νεοφιλελεύθερο χαρακτήρα” σημείωσε ο κ. Δημήτρης Καραϊτίδης.

Δημήτρης Καραϊτίδης στο pagenews.gr: Αν η Τουρκία αποπειραθεί επεισόδιο, η απάντηση είναι μία…

“Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει τέτοιου είδους εξελίξεις και εδώ. Θα ήθελα να πω ότι σε ότι αφορά τη Γαλλία έχει ιδιαίτερη σημασία για εμάς το πια στάση θα τηρήσει από τώρα και στο εξής η Γαλλία μετά και τα τελευταία αποτελέσματα. Είναι γνωστό ότι επί της κυριαρχίας Μακρόν είχαμε μια φιλική γαλλική πολιτική σε ότι αφορά τα εθνικά μας θέματα και αυτό ήταν πολύ σημαντικό και για τη διεθνή μας παρουσία και για τη στάση μας και για την αντιμετώπιση των συνεχόμενων τουρκικών προκλήσεων και αποτελούσε ένα βραχίονα σημαντικής υποστήριξης. Έχω την εντύπωση ότι αυτό θα συνεχιστεί, μπορεί βέβαια ο Γάλλος πρόεδρος να περισπάτε περισσότερο τώρα από τις εσωτερικές εξελίξεις αλλά αυτά δεν νομίζω να τον αποστασιοποιήσουν από τα δικά μας θέματα..”.