Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρης Απόκης
Διεθνολόγος - Δημοσιογράφος

Δημήτρης Απόκης στο pagenews.gr: Η ωμή αλήθεια για την αντιμετώπιση της Τουρκίας-Πιο ωμή δεν γίνεται

Δημήτρης Απόκης στο pagenews.gr: Ο Δημήτρης Απόκης Διεθνολόγος - Δημοσιογράφος αναφέρθηκε στην ωμή αλήθεια για την αντιμετώπιση της Τουρκίας

Ο Δημήτρης Απόκης Διεθνολόγος – Δημοσιογράφος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην ωμή αλήθεια για την αντιμετώπιση της Τουρκίας.

Δημήτρης Απόκης στο pagenews.gr: Για την Τουρκία

“Το χειρότερο από όλα είναι ότι η εσωτερική συζήτηση εδώ στην Ελλάδα έχει μπει σε μια λογική, ακούω αναλυτές, ακούω καθηγητές, ακαδημαϊκούς, πολιτικούς να λένε ότι ο Ερντογάν θα το πληρώσει αυτό που κάνει μακροπρόθεσμα, ξεκινάει τη συζήτηση από μια βάση η οποία θα του στοιχίσει και την ίδια στιγμή αγνοούμε ένα βασικό πράγμα που είναι μπροστά στα μάτια μας. Ποιο είναι το κεντρικό πρόσωπο αυτής της Συνόδου; Ο Ερντογάν. Τρέχει όλη η συμμαχία από πίσω του με πρώτη και καλύτερη τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον πήρε τηλέφωνο ο Αμερικανός πρόεδρος να του πει ότι θα συναντηθούν. Και βλέπουμε το Σύμβουλο Ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου να λέει ότι θα συζητήσουν τη στρατηγική συνεργασία των δύο χωρών για το μέλλον της Συμμαχίας και όλα αυτά. Τη στιγμή που ο Ερντογάν μπλοκάρει τη πιο βασική και κρίσιμη πρωτοβουλία της Συμμαχίας που είναι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας, τη στιγμή που η Τουρκία απειλεί ευθέως και έχει αυξήσει δραματικά την ένταση εναντίον των συμμάχων του ΝΑΤΟ της Ελλάδας και εμείς καθόμαστε και λέμε ότι θα τσαντιστούν με τον Ερντογάν και θα τα βάλουν μαζί του. Αυτά είναι αστεία πράγματα. Η αντιμετώπιση δηλάδή στην εσωτερική συζήτηση της πατρίδας μας αυτή όσον αφορά το πως λειτουργεί ο Ερντογάν, το πως κινούνται οι σύμμαχοί του απέναντί μας είναι πραγματικά αστεία” σημείωσε ο κ. Απόκης.

“Κανείς δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου, διότι όπως έδειξε η κρίση στην Τουρκία διότι αυτό το επιχείρημα μου θυμίζει λίγο πολύ την Ουκρανία και την ενεργειακή κρίση συγκεκριμένα. Τι λένε όλοι; Θα απεξαρτηθούμε από το ρωσικό αέριο θα πάμε στην πράσινη ενέργεια, στην πράσινη ανάπτυξη. Όμως τι δείχνει η κρίση; Ότι το κρίσιμο βραχυπρόθεσμο διάστημα θα γονατίσει την Ευρώπη, τα νοικοκυριά..” ανέφερε ο κ. Απόκης.