Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Καραμπελιάς
Συγγραφέας

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Η χρεωκοπημένη πολιτική του κατευνασμού-Μία επιλογή έχουμε

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας αναφέρθηκε στην χρεωκοπημένη πολιτική του κατευνασμού

Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην χρεωκοπημένη πολιτική του κατευνασμού.

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Η χρεωκοπημένη πολιτική του κατευνασμού-Μία επιλογή έχουμε

“Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να έχουμε αυταπάτες. Πληρώνουμε σήμερα λάθη δεκαετιών ουσιαστικά από το 1922 και μετά και ιδιαίτερα σε μεγάλο μέρος της μεταπολεμικής περιόδου και της μεταπολίτευσης που αφεθήκαμε να πιστέψουμε το ότι είναι δυνατό αυτό το μόρφωμα που υπήρχε δίπλα μας θα μπορούσε να μπει σε μια κατάσταση λογικής επαφής και να συγκατοικούμε στην περιοχή. Απεδείχθη ότι τόσο εμείς είχαμε μια τέτοια λογική τόσο ενισχυόταν και από την άλλη πλευρά η ισχύς του τουρκικού κράτους αλλά και η θέληση να τελειώσουν και αυτό πρέπει να το κρατήσουμε πολύ σοβαρά υπόψη αυτό που αρχίσαν το 1922. Αυτό λένε, το 1922 σας ρίξαμε στη θάλασσα τώρα είναι η ώρα να σας πάρουμε και τη θάλασσα και τη νησιά. Αυτή είναι η λογική της Τουρκίας, την ακολουθεί με σύστημα, ας  θυμηθούμε την Κύπρο. Ποιος φανταζόταν το 1952 ότι ένα ελληνικό νησί θα έφθανε σταδιακώς στο σημείο που είναι σήμερα. Έχουμε δηλαδή μια συστηματική στρατηγική αναθεώρησης από την Τουρκία όλων των αποτελεσμάτων των Βαλκανικών πολέμων και του Α παγκοσμίου πολέμου για να μεταβληθεί και πάλι σε μια νεοθωμανική αυτοκατορία, ισχύς δύναμη στην περιοχή” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ Καραμπελιάς.

Σήμερα κρίνοντας ότι η Διεθνής κατάσταση της επιτρέπει να μπορεί να παίξει πολύ πιο ισχυρά αυτό το παιχνίδι, η συμμαχία της με τη Ρωσία, έτσι είναι πάρα πολύ σημαντική την ώρα που γίνεται πόλεμος στην Ουκρανία, της επιτρέπει ουσιαστικά να έχει βάλει πόδι στη Λιβύη, να μας απειλεί έτσι με τουρκολιβυκό σύμφωνο και την τουρκολιβική ΑΟΖ και επομένως να θεωρεί ότι θα πρέπει να κάνει ένα βήμα πιο πέρα και δεν δεσμεύεται π.χ. από το ΝΑΤΟ. Η Τουρκία θεωρεί ότι και το ΝΑΤΟ και άλλους διεθνείς οργανισμούς τους χρησιμοποιεί ως όπλο μιας όλο και μεγαλύτερης ανεξαρτητοποίησής της από τη Δύση..” υπογράμμισε ο κ. Καραμπελιάς.