Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Αδαλής
Οικονομολόγος

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Ο παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε από την ενέργεια

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος αναφέρθηκε στο ότι ο παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε από την ενέργεια

Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη αναφέρθηκε στο ότι ο παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε από την ενέργεια.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Ο παγκόσμιος πόλεμος ξεκίνησε από την ενέργεια

“Εντόπισα εδώ στο pagenews.gr κάποιες εκπομπές περσινές πάνω από 12 μήνες η διαφορά, με τίτλο “έρχεται η μητέρα όλων των οικονομικών κρίσεων” και περιγράφει από ότι μπόρεσα να δω λίγο το τι θα συμβεί στην επόμενη διετία, από πέρυσι λέγαμε τι θα συμβεί στη διετία 2023-2024. Αυτό που ζητάει ο κόσμος από εμάς είναι τι θα γίνει φέτος και βλέπω από την πλευρά αυτών που μπορούν να αρπάξουν και να κουνήσουν το κάρο από αυτό που λέμε έχει παρεκτραπεί προς τον ίσιο δρόμο, όχι κάποιοι γενικά και αόριστοι αλλά τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης της τρίτης οικονομίας στον πλανήτη. Όταν λέμε τίποτα απολύτως τίποτα και αυτό αν θέλεις να σου πω αυτός μας χαροποιεί κιόλας λίγο γιατί μέχρι πριν λίγες εβδομάδες δεν ήταν το πρόβλημά μας ότι δεν έκαναν τίποτα αυτά τα οποία έκαναν και έθεταν ως λύσεις ήταν προς την εντελώς αντίθετη κατεύθυνση από εκεί που έπρεπε να πάμε” ανέφερε ο κ. Αδαλής.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Για την ενεργειακή κρίση

“Από που να το πιάσεις από την κρίση την αγροτική είχαμε μιλήσει από εδώ για επισιτιστική κρίση ότι έρχεται είναι στο βάθος ή ας πάρουμε άλλους τομείς ας πάρουμε τη συναλλαγματική ισοτιμία, τι κάνουν μέχρι σήμερα. Τι κάνει η ΕΚΤ στον πυρήνα αυτή τη στιγμή που φθάσαμε 1 δολάριο 1 ευρώ. Εγώ δεν βλέπω τις συναλλαγματικές ισοτιμίες ως το μεγάλο πρόβλημα. Που είναι το αυγό του φιδιού; Γιατί αυτή τη στιγμή όπως έχουμε πει και από παλιά ότι ζούμε μια τετραπλή κρίση. Για να το υπενθυμίσουμε είναι η κρίση η οποία ξέσπασε με την πανδημία η οποία δεν έχει λήξει, υπάρχει μια ενεργειακή κρίση η οποία είναι και πετρελαϊκή και κρίση φυσικού αερίου αλλά είναι και γενικώς ενεργειακή κρίση, επίσης υπάρχει η επισιτιστική κρίση…” υπογράμμισε.