Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Από την Ουκρανία στη Μ. Ανατολή- Κρίσιμα συμπεράσματα

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε ότι από την Ουκρανία στη Μ. Ανατολή- κρίσιμα συμπεράσματα.

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε ότι από την Ουκρανία στη Μ. Ανατολή- κρίσιμα συμπεράσματα.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Από την Ουκρανία στη Μ. Ανατολή- Κρίσιμα συμπεράσματα

“Νομίζω ότι βλέπουμε τα όρια πλέον και τους περιορισμούς της ιδεαλιστικής προσέγγισης της εξωτερικής πολιτικής από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρξει μια επιστροφή σε ρεαλιστικές επιταγές και σε ρεαλιστικά προτάγματα γιατί η ιδεολογικοποίηση της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ που είναι μια από τις συνιστώσες της εξωτερικής πολιτικής των ΗΠΑ, αυτή ή ιδεολογικοποίηση που αφορά έναν ρεαλισμό εκπροώθησης ανθρωπίνων δικαιωμάτων και δημιουργεί μια σημαντική αστάθεια στο εσωτερικό κρατών που έχουν ηγεσίες που δεν έχουν τον ίδιο αξιακό κώδικα με αυτόν της Δύσης και ειδικά με αυτόν των Ηνωμένων Πολιτειών, οπότε καταλαβαίνει κανείς ότι εδώ υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί που με αφορμή την Ουκρανική κρίση και της ρωσικής εισβολής έχουν διαφανεί και θα πρέπει να το συνδέσουμε αυτό με το εξής, με την περίφημη άνοδο των υπολοίπων το οποίο το είχαν αναφέρει διάφοροι αναλυτές ήδη από τις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας από το 2010 δηλαδή αλλά πλέον νομίζω ότι το βλέπουμε de facto…” υπογράμμισε ο κ. Λαμπρόπουλος.

“Έχουμε αναφερθεί ξανά σε ένα υβριδικό πολυπολικό σύστημα, με την Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν την πρωτοκαθεδρία, υπάρχει μια Ρωσία η οποία έχει επανακάμψει στη  διεθνή σκηνή από πλευράς επιρροής, αλλά ταυτόχρονα υπάρχουν μια σειρά από μεσαίες δυνάμεις που προσπαθούν να θέλουν να εκμεταλλευθούν το κενό ενώ ζητούν και ανταλλάγματα. Επειδή αυτή τη στιγμή υπάρχει τρομερή ανάγκη από πλευράς Ηνωμένων Πολιτειών και Δύσης γενικότερα να παρουσιαστεί ένα αρραγές μέτωπο κατά της Ρωσίας και κατά της Κίνας, πιστεύω ότι βρισκόμαστε ήδη στο πρώτο στάδιο εκπτώσεων αν μπορεί κανείς να το πει έτσι στο πλαίσιο προώθησης ενός αξιακού κώδικα που έχει βάση τα ανθρώπινα δικαιώματα που ήταν ένα από τα προτάγματα του Μπαίντεν στην εξωτερική πολιτική..” σημείωσε ο κ. Λαμπρόπουλος.