Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Νίκος Λυγερός
Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Η Γερμανίδα και ο Σαουδάραβας – Δύο επισκέψεις με νόημα

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός αναφέρθηκε στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Ο Στρατηγικός Σύμβουλος, Καθηγητής κ. Νίκος Λυγερός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη  όπου αναφέρθηκε στη Γερμανίδα υπουργό Εξωτερικών και τον πρίγκιπα διάδοχο της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Νίκος Λυγερός στο pagenews.gr: Για την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

“Συμφωνώ είναι κάτι ουσιαστικό και δείχνει ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Όσον αφορά το θέμα της αναβάθμισης της Ελλάδος τώρα πια είναι ξεκάθαρο ότι με αυτό τον τρόπο βλέπουμε ότι όλη η γεωστρατηγική της Ελλάδος για την αναδίπλωσή της και τη γενική της θέση τώρα στην Ευρώπη αγγίζει άλλους που δεν είναι μόνο εντός Ευρώπης. Να έρχονται εδώ και να περιμένουν κάτι από εμάς που μπορούμε να τους δώσουμε έτσι ώστε να μην υπάρχει μόνο μια συναλλαγή αλλά μια υπογραφή με μια συμμαχία που να έχει ουσία..” σημείωσε ο κ. Λυγερός.

Παράλληλα ανέφερε: “Βλέπουν μια πύλη που είναι ανοιχτή και δεν είναι κλειστή, βλέπουν επίσης ότι παίζουμε και στην ανατολική Μεσόγειο και στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει νόημα να μπουν σε αυτή τη συμμαχία που θα λέγαμε για την ευρύτερη περιοχή, το γεγονός ότι είμαστε Νατοϊκοί σημαίνει ότι λειτουργεί και το Αμερικανικό πλαίσιο άρα δεν υπάρχει κάποια φοβία. Από τη στιγμή που λειτουργούμε και στην Ανατολική Μεσόγειο και στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση συντονισμένα και θα έλεγα και από τους πρώτους που παίρνουμε πρωτοβουλίες και θα έλεγα ότι και άλλοι μας ακολουθούν μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι μια πύλη πολύ σημαντική και για εμάς νομίζω ότι πρέπει επίσης να περιμένουμε και μια διαφοροποίηση της Σαουδικής Αραβίας και σε θέματα μουσουλμανικού κόσμου. Άρα βλέπεις ότι υπάρχει μια διαφοροποίηση γιατί εμείς είμαστε με την άλλη πλευρά αλλά στην πραγματικότητα υπάρχει μια αντιπαράθεση μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ιράν και ξέρουν πόσο θέλει να παίξει το Ιράν με την Ρωσία και με την Τουρκία είναι καλό να μπορούμε εμείς να έχουμε αυτό το άνοιγμα σε αυτό το παιχνίδι με τη Σαουδική Αραβία” σημείωσε ο κ. Λυγερός.