Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Αδαλής
Οικονομολόγος

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Βγαίνουν εκτός και τα πυρηνικά εργοστάσια-Πάει για μεσαίωνα η Ευρώπη

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος αναφέρθηκε στο ότι βγαίνουν εκτός και τα πυρηνικά εργοστάσια-Πάει για μεσαίωνα η Ευρώπη

Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι βγαίνουν εκτός και τα πυρηνικά εργοστάσια-Πάει για μεσαίωνα η Ευρώπη.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Για την ξηρασία και την ενεργειακή κρίση

“Έχω δημοσιεύσει ένα άρθρο ότι η ξηρασία φέτος δεν μπορούμε να πούμε ότι φέτος λόγω της κλιματικής αλλαγής είχαμε πάρα πολλές ξηρασίες σε σχέση με κάποιες άλλες χρονιές με καύσωνες αλλά είχαμε λειψυδρία, και η λειψυδρία έφερε την ξηρασία. Αυτό επειδή είναι μια μεταβλητή της εξίσωσης που παρουσιάζει μια εποχικότητα και την αντιμετωπίζουμε κάθε χρόνο τα υδροηλεκτρικά και όταν λέμε κάθε χρόνο εννοούμε τη δεύτερη περίοδο έντασης της ζήτησης που κάθε περίοδο είναι ο Αύγουστος. Η πρώτη έντασης της ζήτησης σε φυσικό αέριο είναι οι πρώτες μέρες του χειμώνα όπου αναζητούμε να δούμε που υπάρχουν αυτές οι κρυστάλλινες υπέρψυχες μάζες οι οποίες στέκονται πάνω από χώρες και δημιουργούν πάρα πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Τώρα έχουμε το αντίθετο έχουμε υψηλές θερμοκρασίες αλλά αυτό το οποίο είχα τονίσει πάρα πολύ τον Μάιο και τον Ιούνιο ότι η ξηρασία ως παράδειγμα των περιπτώσεων στην Καλιφόρνια, στην Ινδία και στην Κίνα γιατί υπάρχει κάτι άλλο το οποίο είναι πολύ πιο έντονο και δημιουργεί προβλήματα στο ενεργειακό μείγμα των κρατών..” ανέφερε ο κ. Αδαλής.

“Δεν έχει σχέση αυτό καθεαυτό με τα υδροηλεκτρικά αλλά έχει σχέση με τα πυρηνικά. Εδώ όπως γράψει τολμώ να πω η Ευρωπαϊκή Ένωση πιάστηκε άλλη μια φορά κότσος και δυστυχώς μαζί με την Ευρωπαϊκή Ένωση πιάστηκε και η Γαλλία η οποία έχει ένα πρωτοφανή ενεργειακό μείγμα σε όλες τις ανεπτυγμένες και μη ανεπτυγμένες χώρες του πλανήτη σύμφωνα με το οποίο το 71% των αναγκών της χώρας αυτής σε ηλεκτρικό ρεύμα καλύπτεται από πυρηνική ενέργεια. Έχει 54 πυρηνικά εργοστάσια δυστυχώς κάποιοι έμειναν στις αναλύσεις με δεδομένα που δίνει το διαδίκτυο μόνο που αυτά τα δεδομένα φέτος δεν ήταν σωστά.”