Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Κουμουτσάκος
Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών ΝΔ

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σύγκρουση με την Τουρκία

Ο Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος αναφέρθηκε στο ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σύγκρουση με την Τουρκία

Ο Βουλευτής Βόρειου Τομέα Αθηνών ΝΔ κ. Γιώργος Κουμουτσάκος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σύγκρουση με την Τουρκία.

Γιώργος Κουμουτσάκος στο pagenews.gr: Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει σύγκρουση με την Τουρκία

“Είναι ένα περιβάλλον τέλειας καταιγίδας όσον αφορά τις προκλήσεις που συγκλίνουν σε ένα συγκεκριμένο χρόνο και αυτές είναι πάρα πολλές, πολυσχιδείς, καλύπτουν από τα ενεργειακά μέχρι τα υγειονομικά, τα επίπεδα ασφαλείας, τα προσφυγικά, την κατάσταση αβεβαιότητας στην Ευρώπη για ένα πόλεμο που βρίσκεται σε εξέλιξη και κανείς δεν μπορεί να πει πόσο θα συνεχιστεί. Όλα αυτά δημιουργούν ένα νέο περιβάλλον μέσα στο οποίο πρέπει να πορευθεί η χώρα και βεβαίως για να έρθουμε και στα πολύ δικά μας μέσα σε αυτό το περιβάλλον έχουμε μια γείτονα η οποία δεν σταματάει πραγματικά μερικές φορές είναι να απορεί κανείς πως εφευρίσκει εκφράσεις, τρόπους και αφορμές για να κλιμακώνει συνεχώς τη ρητορεία της και την ρητορική της με δηλώσεις έναντι της Ελλάδος με δηλώσεις που όχι μόνο δηλητηριάζουν τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά δηλητηριάζουν και δημιουργούν ένα υπόστρωμα αποδοχής του ενδεχομένου μιας κρίσης στην κοινή γνώμη της Τουρκίας. Αυτές οι θέσεις όταν η όξυνση η χθεσινή που πιστεύουμε ότι δεν έχει άλλο, γίνεται ακόμη τοξικότερη την επόμενη μέρα και ακόμη πιο πολύ την μεθεπόμενη εδώ δημιουργείτε μια κρίσιμη μάζα πλέον σε επίπεδο διαπαιδαγώγησης της κοινής γνώμης που την καθιστά έτοιμη ή αν θέλετε προετοιμασμένη ψυχολογικά για κάτι πιο έντονο δηλαδή για μια κρίση, μια πραγματική κρίση όχι μόνο στο πεδίο της ρητορικής” σημείωσε ο κ. Κουμουτσάκος.

“Αυτή είναι μια άποψη την οποία με συνέπεια υποστηρίζω όχι γιατί είναι μια εμμονή δική μου αλλά γιατί προκύπτει από τα γεγονότα, είναι μια Τουρκία η οποία ακολουθεί αναθεωρητική πολιτική από τη δεκαετία του ’70 δηλαδή μια πολιτική ανατροπής του καθεστώτος στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο.”