Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Φίλης
Διδάκτωρ Γεωπολιτικής ,Καθηγητής Γεωστρατηγικής

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα πέραν της Ουκρανίας

Ο Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής αναφέρθηκε στο ότι θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα πέραν της Ουκρανίας

Ο Γιώργος Φίλης Διδάκτωρ Γεωπολιτικής Καθηγητής Γεωστρατηγικής  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη  όπου αναφέρθηκε στο ότι θα ανοίξουν και άλλα μέτωπα πέραν της Ουκρανίας.

Γιώργος Φίλης στο pagenews.gr: Για την Ουκρανία

“Αυτή τη στιγμή έχουμε τις τελευταίες δύο εβδομάδες είχαμε την πολυαναμενόμενη επίθεση των Ουκρανών όπως την είχαν αναφέρει και την είχαν συζητήσει και δημοσίως έτσι οι Ουκρανοί ιθύνοντες. Βέβαια θυμόμαστε όλοι στην αρχή του Ιουνίου ότι έλεγαν ότι ετοιμάζουν 1.000.000 άνδρες, μετά ο υπουργός Άμυνας βγήκε και είπε εντάξει έκανα λάθος εκ παραδρομής στα αγγλικά μου. Έγιναν 3 επιχειρήσεις στην Χερσώνα, παρά την αρχική επιτυχία φαίνεται ότι έχει καθηλωθεί εκεί η δύναμη αλλά στο Χάρκοβο φαίνεται πως οι Ουκρανοί έχουν κάνει μια πάρα πολύ καλή αναγνώριση στις δυνάμεις οι οποίες βρισκόντουσαν ανατολικά του Χαρκόβου, τις ρωσικές και επειδή είναι γενικά αδύναμες οι δυνάμεις στη συγκεκριμένη περιοχή και κυρίως εθνοφυλακή, η επίθεσή τους είχε πολύ μεγάλη επιτυχία . Σίγουρα έχουν επανακαταλάβει και επαναλέγξει μια περιοχή η οποία είναι περίπου όσο είναι η Κύπρος 8 με 9 χιλιάδες τετραγωνικά χιλιόμετρα. Έχουν καταλάβει κάποια πληθυσμιακά κέντρα φαίνεται όμως ότι και εκεί έχει σταθεροποιηθεί η κατάσταση μέχρι να δούμε το επόμενο βήμα του τι θα γίνει είτε από τη μια είτε από την άλλη…” σημείωσε ο κ. Φίλης.

“Οι Ρώσοι από τη δική τους πλευρά μετά την επιχείρηση στο Χάρκοβο των Ουκρανών φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και χτυπάνε πλέον όχι και με καθαρά στρατιωτικούς στόχους αλλά πολιτικούς στόχους, υδροηλεκτρικά εργοστάσια, χτυπάνε γενικά περιοχές οι οποίες θα κάνουν πολύ δύσκολη τη ζωή των Ουκρανών σε όλη την Ουκρανία και κυρίως θα τους στερήσουν ενέργεια και ηλεκτρικό. Νομίζω ότι αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε ένα σημείο καμπής για το τι πρόκειται να συμβεί στην Ουκρανία. Βλέπουμε τους Ουκρανούς να ζητάνε περισσότερα οπλικά συστήματα, να ζητάνε άρματα μάχης από τη Γερμανία να παραλάβουν Leopard όπου από τη μία λένε ναι και από την άλλη λένε πως θα γίνει κτλ..” υπογράμμισε ο κ. Φίλης.