Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Βασίλειος Μαρτζούκος
Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Καμία έκπτωση στα εξοπλιστικά – Η Τουρκία ετοιμάζεται

O Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ Βασίλειος Μαρτζούκος αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά και στο ότι η Τουρκία ετοιμάζεται

Ο Αντιναύαρχος Ε.Α. Βασίλειος Μαρτζούκος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στα εξοπλιστικά και στο ότι η Τουρκία ετοιμάζεται.

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Καμία έκπτωση στα εξοπλιστικά – Η Τουρκία ετοιμάζεται

Για την άρση εμπάργκο όπλων από τις ΗΠΑ στην Κύπρο απάντησε: “Ναι είναι πολύ σημαντική εξέλιξη, πρώτον διότι διευκολύνει τον σημαντικό εξοπλισμό της νήσου σε ότι μέχρι στιγμής υπολείπεται αλλά το κυριότερο είναι ότι επισημαίνει, καθορίζει μια αλλαγή πλεύσεως της Δύσεως για την ευρύτερη περιοχή, φαίνεται δηλαδή πλέον ότι αντιλαμβάνεται και ο πλέον δύσπιστος Δυτικός ότι η Τουρκία αλλάζει κατεύθυνση και δεν αλληθωρίζει απλός προς την Ευρασία αλλά γίνεται σιγά σιγά κομμάτι της. Κατά συνέπεια βλέπουμε αυτές τις αλλαγές στην περιοχή μας πέρα από της βάσης στην Αλεξανδρούπολη, τη Σούδα και όλη αυτή την επένδυση που γίνεται από τη Δύση στην Ελλάδα, επιπλέον όμως βλέπουμε ισχυροποίηση του άξονα Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ. Βλέπουμε τη στήριξη στην Αρμενία και τους Κούρδους και συνεπώς όλα αυτά τα πράγματα μαζί δείχνουν ακριβώς πως αυτό το πράγμα που πάει να γίνει στην περιοχή και σχετίζεται και με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, διότι αντιλαμβάνεται πλέον η Δύση πως ακόμη και μερικός έλεγχος του Αιγαίου ή της Κύπρου από την Τουρκία δεν προκαλεί απλώς διλήμματα ασφαλείας στα κράτη της περιοχής δηλαδή ανησυχεί το Ισραήλ την Αίγυπτο κ.α.” ανέφερε ο κ. Μαρτζούκος.

“Εδώ αρχίζει και διαχωρίζεται ξεκαθαρίζει η εικόνα και έρχεται το δίλημμα με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις. Δεν μπορείς να είσαι μονίμως επαμφοτερίζων όπως είναι η Τουρκία. Έρχεται η ώρα της αλήθειας και διαμορφώνεται ανάλογα το τοπίο. Εμείς έχουμε ένα τεράστιο έρεισμα διπλωματικό και αυτό είναι η γεωγραφία μας. Εάν δει κανείς το χάρτη από το Ιόνιο, την Κέρκυρα μέχρι και την Κύπρο υπάρχει ένας συμπαγής γεωγραφικός χώρος του ελληνισμού. Αυτό το πράγμα κάνει τον ελληνισμό να δεσπόζει σε όλη την Ανατολική Μεσόγειο” σημείωσε.