Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Καραμπελιάς
Συγγραφέας

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Ανοίγει για την Ελλάδα γεωπολιτική ευκαιρία όπως αυτή του 1915

Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας αναφέρθηκε στο ότι ανοίγει για την Ελλάδα γεωπολιτική ευκαιρία όπως αυτή του 1915

Ο Γιώργος Καραμπελιάς Συγγραφέας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι ανοίγει για την Ελλάδα γεωπολιτική ευκαιρία όπως αυτή του 1915.

Γιώργος Καραμπελιάς στο pagenews.gr: Ανοίγει για την Ελλάδα γεωπολιτική ευκαιρία όπως αυτή του 1915

Ο κ. Καραμπελιάς ανέφερε: “Ναι η αναλογία είναι ότι την περίοδο 1909 -1922 που περιλαμβάνει το βιβλίο μου είχαμε μια ευνοϊκή διεθνή συγκυρία διότι οι 3 προστάτιδες δυνάμεις Αγγλία, Γαλλία, Ρωσία, οι οποίες μέχρι τότε ιδιαίτερα η Αγγλία και η Γαλλία στήριζαν την Οθωμανική Αυτοκρατορία εξαιτίας του γεγονότος ότι αυτή συντάχθηκε με τους Γερμανούς και επιπλέον αυτό είχε ήδη φανεί και είχε πάρει το σιδηρόδρομο που πήγαινε από Βερολίνο – Βαγδάτη και άρα έπαιρνε όλη την περιοχή και έφθανε μέχρι τον Ινδικό Ωκεανό αυτός ήταν ο στόχος των Γερμανών. Οι Άγγλοι για πρώτη φορά συμμαχούν με τη Ρωσία εναντίον της Γερμανίας με τη Γαλλία και εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, άρα δίνουν τη δυνατότητα στις Βαλκανικές χώρες και ιδιαίτερα στην Ελλάδα να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και τα δίκαιά τους στους πληθυσμούς που κατείχε η Οθωμανική Αυτοκρατορία. Άρα άνοιξε ένα μεγάλο παράθυρο για την απελευθέρωση των ελληνικών εδαφών ήδη από την πρώτη φάση είχαμε με τους Βαλκανικούς πολέμους την Ήπειρο, τη Μακεδονία και μέρος της Θράκης…” ανέφερε ο κ. Καραμπελιάς.

Παράλληλα συνέχισε λέγοντας: “Εκεί έχουμε μια συνάντηση του αλύτρωτου ελληνισμού την οποία εκπροσωπεί ο Ελευθέριος Βενιζέλος είναι για 20 χρόνια ηγέτης και παίζει ρόλο στην Κρητική επανάσταση και καλείτε από τον στρατιωτικό σύνδεσμο από την επανάσταση του 1909 που εκφράζει την επανάσταση των δυνάμεων στο εσωτερικό του ελλαδικού κράτους όπου η παλιά πολιτική τάξη έτσι και ένα κομμάτι της πολιτικής τάξης στην Ελλάδα σήμερα και ο Βενιζέλος έρχεται να επιτύχει την ένωση του αλύτρωτου ελληνισμού με το ελλαδικό κράτος έτσι ώστε να μεταβληθεί στο όχημα για την απελευθέρωση του συνόλου του ελληνισμού…¨”υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Καραμπελιάς.