Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σπυρίδων Πλακούδας
Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας Rabdan Academy, HAE

Σπυρίδων Πλακούδας στο pagenews.gr: Νέα δεδομένα για Ελλάδα – Κύπρο σε Αν.Μεσόγειο -Ανοίγει παράθυρο

Ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας Rabdan Academy, HAE κ. Σπυρίδων Πλακούδας αναφέρθηκε στα νέα δεδομένα για Ελλάδα Κύπρο σε Αν. Μεσόγειο
Σπυρίδων Πλακούδας στο pagenews.gr: Νέα δεδομένα για Ελλάδα – Κύπρο σε Αν.Μεσόγειο -Ανοίγει παράθυρο
Ο κ. Πλακούδας ανέφερε ότι: “Το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν διαθέτει διττή ανάγνωση. Από τη μια πλευρά μια ομολογία της αποτυχίας έως τώρα της εισβολής ή ειδική επιχείρηση σύμφωνα με την ορολογία του Κρεμλίνου. Από την άλλη μια αναγγελία για στρατιωτική κλιμάκωση στο πεδίο της μάχης. Ο πρόεδρος Πούτιν ο οποίος μέχρι τώρα δεν έχει ηττηθεί σε καμία σύρραξη είτε στον πόλεμο της Γεωργίας το 2008, είτε στον πόλεμο της Συρίας από το 2015 έως τώρα ουσιαστικά αναζητά μια έντιμη έξοδο από το στρατιωτικό αδιέξοδο. Υπό το φως της πρόσφατης ήττας των Ρώσων στο μέτωπο του Χαρκόβου. Παρά το γεγονός ότι ο πρόεδρος Πούτιν παρουσίασε μια εξωραϊσμένη εικόνα για την εισβολή π.χ. ανέφερε μόλις 6.000 νεκρούς στρατιώτες του ρωσικού στρατού, αυτή τη στιγμή η πολεμική μηχανή της Ρωσίας έχει ηττηθεί στις 2 πιο κρίσιμες μάχες. Στη μάχη του Κιέβου, τη μάχη της πρωτεύουσας και στη μάχη του Χαρκόβου του βιομηχανικού κέντρου και της 2ης μεγαλύτερης μητρόπολης της Ουκρανίας. Ως εκ τούτου ανησυχούσαν τόσο οι Ρώσοι στις 2 αποσχισθείσες επαρχίες, δηλαδή στο Ντονμπάς, στο Ντόνετσκ και στο Λουχάνσκ όσο και οι σκληροπυρηνικοί εντός του Κρεμλίνου για την έκβαση του ουκρανικού πολέμου..” σημείωσε ο κ. Πλακούδας.
“Το διάγγελμα του προέδρου Πούτιν πρέπει να αναγνωστεί και ως μια περαιτέρω στρατιωτικής κλιμάκωσης για μια έντιμη έξοδο από το αδιέξοδο. Ως εδώ πρέπει να αναρωτηθούμε το εξής: μήπως αυτή η μερική επιστράτευση πως θα λύσει τις δομικές παθογένειες του ρωσικού στρατού όπως π.χ. την οικτρή διοικητική μέριμνα ή την φοβική πολεμική αεροπορία η οποία δρα περισσότερο ως ένα ιπτάμενο πυροβολικό παρά ως μια αεροπορία του 21ου αιώνα..” υπογράμμισε ο κ. Πλακούδας.