Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Ιωάννης Παπαφλωράτος
Νομικός, Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών

Ιωάννης Παπαφλωράτος στο pagenews.gr: Άκυρη η πειρατική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης-Έρχεται κλιμάκωση

Ο Ιωάννης Παπαφλωράτος Νομικός, Καθηγητής Στρατιωτικών Σχολών αναφέρθηκε στο ότι είναι άκυρη η πειρατική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης-Έρχεται κλιμάκωση

Ο Ιωάννης Παπαφλωράτος Καθηγητής, Νομικός, Διεθνολόγος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι είναι άκυρη η πειρατική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης-Έρχεται κλιμάκωση.

Ιωάννης Παπαφλωράτος στο pagenews.gr: Άκυρη η πειρατική συμφωνία Άγκυρας-Τρίπολης-Έρχεται κλιμάκωση

Ο κ. Παπαφλωράτος ανέφερε: “Προφανώς και όχι αλλά όπως έχει πει η Ελλάδα αλλά και η παγκόσμια διεθνολογική κοινότητα το συγκεκριμένο κείμενο είναι άκυρο και ανυπόστατο επομένως δεν μπορεί να παράγει κανένα δικαίωμα. Το ότι η Τουρκία ήθελε να επεκτείνει αυτό το κείμενο και να προσπαθήσει να αποκτήσει κάποια υπόσταση στην πράξη δεν πάει να πει ότι εμείς πρέπει να το αποδεχθούμε αφενός και ότι δημιουργεί κάποια σημαντική εξέλιξη επί του πεδίου, άλλωστε δεν είναι τυχαίο ότι όλα σχεδόν τα υπουργεία Εξωτερικών παγκοσμίως έχουν αποδοκιμάσει αυτό το μνημόνιο και είναι χαρακτηριστικό ότι το Γερμανικό και Αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών με πρόσφατες δηλώσεις τους είπαν ξεκάθαρα ότι δεν έχει καμία έννομη συνέπεια ότι δεν μπορούσαν, δεν δικαιούταν η συγκεκριμένη κυβέρνηση της Λιβύης η θητεία της οποίας έχει τερματιστεί να προχωρήσει στη σύναψη μιας διεθνούς συμφωνίας και σε κάθε περίπτωση όπως γνωρίζουμε από το αστικό δίκαιο μια τέτοια συμφωνία είναι εις βάρος και να υποχρεώσει αυτό το τρίτο κράτος να την αποδεχθεί. Επομένως είναι απλά μια κίνηση εντυπωσιασμού πρωτίστως για το εσωτερικό αλλά και να προλειάνει το έδαφος στη διεθνή κοινότητα για κάποια πιθανή ενέργεια…”

“Είναι χαρακτηριστικό ότι η Γερμανία τους τελευταίους μήνες έχει κάνει πολύ μεγάλα βήματα προς την πλευρά του δικαίου θα έλεγα και για αυτό έχει προκαλέσει έναν εκνευρισμό και ιδιαίτερη δυσαρέσκεια στην Άγκυρα. Ενδεχομένως να δούμε και άλλες τέτοιες κινήσεις, η Άγκυρα αυτή τη στιγμή έχει στοχοποιήσει το Αιγαίο και περιμένουμε κάποια κίνηση είτε στην Κύπρο είτε κάπου στο Αιγαίο. Επικουρικά ή εναλλακτικά θα μπορούσε να κάνει κάτι στον Έβρο, εργαλειοποιώντας και αξιοποιώντας το μεταναστευτικό…” σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαφλωράτος.