Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιάννης Νομικός
Επικεφαλής RIEAS

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ένα Συνέδριο Ασφαλείας γεμάτο “ελληνικές” ειδήσεις & εκπλήξεις

Ο Επικεφαλής RIEAS Γιάννης Νομικός αναφέρθηκε σε ένα Συνέδριο Ασφαλείας γεμάτο "ελληνικές" ειδήσεις & εκπλήξεις

Ο Επικεφαλής RIEAS Γιάννης Νομικός μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε σε ένα Συνέδριο Ασφαλείας γεμάτο “ελληνικές” ειδήσεις & εκπλήξεις.

Γιάννης Νομικός στο pagenews.gr: Ένα Συνέδριο Ασφαλείας γεμάτο “ελληνικές” ειδήσεις & εκπλήξεις

“Διοργανώθηκε στο Ζάγκρεμπ στην Κροατία το “Zagreb Security Forum” ήταν εξαιρετικά επίκαιρο το συνέδριο αυτό διότι οργανώθηκε από την Ατλαντική συμμαχία του ΝΑΤΟ και συμμετείχαν πάνω από 30 -40 χώρες βέβαια όλες οι χώρες του ΝΑΤΟ ήταν εκεί με μεγάλη κάλυψη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Ο συγκεκριμένος άνθρωπος από τις ειδικές επιχειρήσεις δεν έκανε απλά ένα χαιρετισμό και αποχώρησε, ήταν εκεί και τις 3 μέρες από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα. Κατέγραφε τα πάντα και καταλαβαίνεις τη θέση την οποία είχε βέβαια την τελευταία ημέρα το Σάββατο υπήρχε ένα closing session και συζητήθηκε το θέμα μεταξύ της Σερβικής αντιπροσωπείας και της αντιπροσωπείας του Μαυροβουνίου και αυτό το ήθελε ουσιαστικά το ΝΑΤΟ για να φέρει τους Μαυροβούνιους με τους Σέρβους να συζητήσουν κατ’ αποκλειστικότητα. Βέβαια καταλαβαίνεις ότι ήταν μέσα οι δύο αντιπροσωπείες και Νατοϊκοί αξιωματούχοι με πρόσκληση δεν μπορούσε ο καθένας να πάει εκεί. Μιλώντας και με τους Σέρβους και με τους Μαυροβούνιους έδειξαν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πριν από αυτό έγινε ολόκληρη συζήτηση για την Βοσνία Ερζεγοβίνη, γιατί έχουν εκλογές στη συγκεκριμένη χώρα..” σημείωσε.

“Οι Κροάτες βέβαια ήταν η χώρα η οποία το φιλοξένησε και αρκεί να πω ότι εκεί ο υπουργός Αμύνης της Κροατίας ήταν ο άνθρωπος που άνοιξε το συνέδριο και πήγε εκεί και η στρατιωτική ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων από την Κροατία δηλαδή πάρα πολύ σημαντικό. Ένα άλλο θέμα είναι ότι δεν υπήρχε παρουσία των Τούρκων. Βέβαια οι Σέρβοι όταν μίλησα μαζί τους κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν μια δυσαρέσκεια για την επιρροή που ασκούν κυρίως στρατιωτικά οι Ρώσοι στη χώρα τους. Φάνηκε σαν να ήθελαν “να αναπνεύσουν” και προσπαθούσαν να βρ