Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Περικλής Νεάρχου
Πρέσβης ε.τ.

Περικλής Νεάρχου στο pagenews.gr: Στρατηγικό παράθυρο για Ελλάδα – Κύπρο αν το αξιοποιήσουμε

Ο Πρέσβης ε.τ. κ. Περικλής Νεάρχου αναφέρθηκε στο στρατηγικό παράθυρο για Ελλάδα - Κύπρο αν το αξιοποιήσουμε

Ο Πρέσβης ε.τ. κ. Περικλής Νεάρχου μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο στρατηγικό παράθυρο για Ελλάδα – Κύπρο αν το αξιοποιήσουμε.

Περικλής Νεάρχου στο pagenews.gr: Στρατηγικό παράθυρο για Ελλάδα – Κύπρο αν το αξιοποιήσουμε

“Το θέμα είναι βαθύτερο δεν είναι συγκυριακό αλλά είναι τώρα και συγκυριακό λόγω του κινδύνου που αντιμετωπίζει τώρα ο Ερντογάν για την παραμονή του στην εξουσία λόγω των εκλογών. ‘Ετσι έχει σημασία και το εκλογικό τώρα γιατί εισέρχεται ακριβώς στα πολιτικά πράγματα της Τουρκίας. Δεν πρέπει να έχουμε καμία ψευδαίσθηση σχετικά με τις προθέσεις της Τουρκίας. Η Τουρκία έχει ένα μακροπρόθεσμο στρατηγικό επεκτατικό σε βάρος της χώρας και βεβαίως αναζητά την καλύτερη ευκαιρία κατά την οποία θα μπορέσει με πολλές ελπίδες πιθανότητες όπως της εκτιμά να επιτύχει το στόχο της πιστεύω πως η σημερινή ισορροπία δυνάμεων ευτυχώς είναι ένας αποτρεπτικός παράγοντας αλλά υπάρχουν όμως και οι διεθνείς εξελίξεις αλλά και διάφορα άλλα θέματα εσωτερικά δικά μας τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Αυτά είναι εάν στείλουμε ένα μήνυμα ότι είμαστε έτοιμοι να καμφθούμε και να εμπλακούμε σε κατευναστική πολιτική και συζητήσεις για παραχωρήσεις είναι ένα θέμα το οποίο θα παρακινήσει την Τουρκία όχι απλώς να κάνει πίσω από όσα θέλει να κάνει αλλά να επιταχύνει και να εντείνει την πίεση με περαιτέρω κλιμάκωση για να μας επιβάλλει αυτή την πολιτική..”.

“Θα πρέπει από δική μας πλευρά να στείλουμε πρώτα μηνύματα σταθερότητας και ταυτόχρονα να ενισχύσουμε με τρόπο ταχύτατο για να καλύπτει την αμυντική μας πολιτική έτσι ώστε να καλύψουμε όποια υπάρχοντα κενά. Εδώ επισημαίνω ιδιαίτερα τον τομέα των μη επανδρωμένων αεροσκαφών και των βαλλιστικών πυραύλων είναι δύο θέματα με τα οποία πρέπει να καταπιαστεί ταχύτατα η ελληνική πολιτική γιατί με αυτά συνδέεται και η επιθετική πολιτική των Τούρκων οι οποίοι πιστεύουν ότι με τους βαλλιστικούς πυραύλους μπορεί ενδεχομένως να καταγάγουν ένα πλήγμα προκαταρκτικό κατά της Ελλάδος..” σημειώνει ο κ. Νεάρχου.