Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Βασίλειος Μαρτζούκος
Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Η ανάγκη εξοπλισμού των νησιών του Κ. Αιγαίου & του Ιονίου

Ο Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ αναφέρθηκε στην ανάγκη εξοπλισμού των νησιών του Κ. Αιγαίου & του Ιονίου

Ο Βασίλειος Μαρτζούκος Αντιναύαρχος Ε.Α. ΠΝ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου  αναφέρθηκε στην ανάγκη εξοπλισμού των νησιών του Κ. Αιγαίου & του Ιονίου. 

Βασίλειος Μαρτζούκος στο pagenews.gr: Για τα εξοπλιστικά και την έναρξη ερευνών για υδρογονάνθρακες

“Είναι προς την σωστή κατεύθυνση αυτά τα εξοπλιστικά ασφαλώς αλλά δεν λύνουν και εντελώς βέβαια το θέμα των εξοπλισμών και των απαιτήσεων και για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων. Πρέπει να πούμε ότι γίνονται αυτοί οι εξοπλισμοί σε μια πολιτική συγκυρία και γεωπολιτική συγκυρία κατά την οποία χειροτερεύει το καθεστώς ασφαλείας στην Ανατολική Μεσόγειο με κοινό παράγοντα τις αστάθειες, την επεκτατική πολιτική της Τουρκίας η οποία είναι προς κάθε κατεύθυνση, ξέρουμε και τις εισβολές στην Συρία, στο Ιράκ, τις παρεμβάσεις με το Αζερμπαϊτζάν παρέα στην Αρμενία, τη Λιβύη αυτή τη στιγμή όπου έχουν δύο στρατιωτικές βάσεις μια ναυτική και μια αεροπορική, η διείσδυση στα Βαλκάνια, στην Αφρική κ.α.”

“Υπό αυτές τις συνθήκες πρέπει να πούμε ότι η Τουρκία δεν ανακάλυψε συγκυριακά την επέκτασή της προς Ελλάδα και Κύπρο αποτελεί μια σταθερά πάγια στρατηγική της η οποία ξεκινά από το 1918 από το λεγόμενο όρκο του Κεμάλ Ατατούρκ αν δούμε το χάρτη που άφησε ως παρακαταθήκη είναι ακριβώς στα σημεία τα οποία εισβάλλει και σήμερα η Τουρκία στη Μέση Ανατολή και βεβαίως πως ο ίδιος χάρτης αυτός του 1918 περιλαμβάνει όλα τα νησιά ανεξαιρέτως του Ανατολικού Αιγαίου, την Κύπρο και φθάνει μέχρι και τη Θεσσαλονίκη. Άρα λοιπόν βλέπουμε πως η Τουρκία ετοιμάζεται στρατιωτικά, αποθρασύνεται και ζητάει ακριβώς να εκπληρώσει αυτά τα διαχρονικά όρια της ανασυστάσεως της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Τη σωστη στιγμή επιλέξαμε έστω και καθυστερημένα, έστω και μετά από παλινωδία να κοιτάξουμε για υδρογονάνθρακες διότι η κατάσταση αυτή θα συμπίπτει με την οξύτατη ενεργειακή ανάγκη της Ευρώπης. Συνεπώς ακριβώς όπως είπατε και εσείς η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι μόνο κέντρο διελεύσεως ενέργειας  αλλά μπορεί και να γίνει και πάροχος ενέργειας”.