Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Αλέξανδρος Δρίβας
Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Οι αμερικανικές εκλογές και ο νέος ασύμμετρος κόσμος

Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας αναφέρθηκε στις αμερικανικές εκλογές και τον νέο ασύμμετρο κόσμο

Ο Διεθνολόγος, Στρατηγικός Αναλυτής κ. Αλέξανδρος Δρίβας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη, όπου αναφέρθηκε στις αμερικανικές εκλογές και τον νέο ασύμμετρο κόσμο.

Αλέξανδρος Δρίβας στο pagenews.gr: Οι αμερικανικές εκλογές και ο νέος ασύμμετρος κόσμος”

“Δεν περιμένουμε μείζονα μεταβολή διότι  όπως πολύ σωστά είπατε Αμερική είναι ένα πολύ σημαντικό κράτος για τη διεθνή πολιτική άρα είναι η μόνη χώρα που θα λέγαμε ότι μπορεί να έχει ηγεμονική θεωρία άρα το εσωτερικό της συνδέεται με το εξωτερικό της. Η Αμερική τα τελευταία 10 χρόνια και σταδιακά αυτός ο βαθμός κατανόησης είναι αύξοντας μπορούμε να πούμε έχει αντιληφθεί ότι οι σχέσεις της με την Κίνα μειώνει την μειώνεται η η αξία της περιουσίας του Αμερικανών φορολογουμένων με λίγα λόγια ότι έχει αρχίσει πλέον αυτό το ζήτημα και απασχολεί τις θέσεις εργασίας των άλλων Ηνωμένων Πολιτειών. Γιατί όπως γνωρίζετε καλά με την παγκοσμιοποίηση της εποχής Κλίντον και μετά πάρα πολλές εταιρείες μετέφεραν τις έδρες τους στην Ασία και κυρίως στην Κίνα και τα φτηνά τα χέρια εκεί και τα ημερομίσθια” σημείωσε.

“Νομίζω το statistic vision της Αμερικής έτσι το πώς κοιτάει το οπτικό της Αμερικής για το πως κοιτάει τον κόσμο δεν θα αλλάξει θεμελιωδώς σίγουρα κάποιες τακτικές αναλόγως ποιος θα είναι στη γερουσία ποιος θα είναι όπως σωστά είπατε το House το πήρανε οι ρεπουμπλικάνοι όλο αυτό το τρίγωνο Λευκού οίκου γερουσίας και Βουλής των αντιπροσώπων σίγουρα θα χρειαστεί να συμβιβαστεί σε πολλά θέματα ο καθένας από την πλευρά του με συμβιβασμούς για να αλλάξουν κάποιες τακτικές, στο θέμα της Ουκρανίας έτσι κι αλλιώς πόση παραπάνω βοήθεια να λάμβανε τους επόμενους μήνες. Νομίζω σιγά-σιγά θα είναι πιο επιλεκτικοί, σε πολλές περιπτώσεις πιο ουσιαστική η υποστήριξη της Αμερικής προς την Ουκρανία αλλά η Κίνα η αντιμετώπιση της Κίνας ή η αντιμετώπιση των ευρωατλαντικών σχέσεων όπως αυτές προέκυψαν μετά τις 24 Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους δεν νομίζω να αλλάξουν” υπογράμμισε.