Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος
Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Μια δύσκολη γεωπολιτική παρτίδα – Όποιος χάνει χάνεται

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος αναφέρθηκε στην δύσκολη γεωπολιτική παρτίδα - Όποιος χάνει χάνεται

Ο Στρατηγικός Αναλυτής, Ειδικός Επιστήμων Άμυνας και Ασφάλειας κ. Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην δύσκολη γεωπολιτική παρτίδα – Όποιος χάνει χάνεται.

Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος στο pagenews.gr: Μια δύσκολη γεωπολιτική παρτίδα – Όποιος χάνει χάνεται

“Υπάρχει μια συνισταμένη, αρχικά υπάρχει μία απόφαση γενικά για διπλή ανάσχεση Ρωσίας Κίνας με αυξομειώσεις, να επισημάνουμε τα εξής ότι πριν από λίγες μέρες ο Σι τζινπίνγκ αναφέρθηκε στην περίπτωση πολέμου και ότι οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας πρέπει να είναι πανέτοιμες. Ακριβώς αυτό είναι πολύ ανησυχητικό. Υπάρχει επίσης μία εξέλιξη που θα αφορά και τις αμερικανικές εκλογές γιατί αναφορικά με την εκπεφρασμένη βούληση των δημοκρατικών να σταλούν  εξοπλισμός στην ουκρανική πλευρά ίσως εκεί δούμε μία διαφοροποίηση δηλαδή να υπάρχει ένα μεγαλύτερο conditionality μία αιρεσιμότητα ως προς την διάθεση των ρεπουμπλικάνων που θα ελέγξουν λογικά τη Βουλή των Αντιπροσώπων να δούμε τι θα γίνει με τη γερουσία, παίζεται η έδρα της Τζόρτζια” σημείωσε. 

“Εκεί είναι το κλειδί αν πάρουν τον αριθμό 50 ή η δημοκρατική με την ψήφο της Καμάλα Χάρις  εκεί εκεί ούτως ή άλλως θα έχουν τον έλεγχο της γερουσίας αλλά αυτή τη στιγμή το αποτέλεσμα είναι οριακό. Θα πρέπει να δούμε τις επαναληπτικές. Η διπλά ανάσχεση Ρωσίας Κίνας και αφορά βέβαια και την άρνηση στόχων μεσαίων Δυνάμεων που έχουνε που ερίζουν για περαιτέρω επιρροή σε έναν πολυπολικό κόσμο. Οι Ηνωμένες Πολιτείες αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να μην επιτρέψουν να γίνει ο κόσμος πολυπολικός με την de facto δηλαδή αυτό που τους ενδιαφέρει είναι καλύτερο να υπάρχει ένας διπολικός κόσμος μεταξύ Ηνωμένων Πολιτειών Κίνας και η Ρωσία να είναι ένας τρίτος πόλος αλλά κουτσουρεμένο πόλος προβληματικός  έτσι ώστε να έχουν τη δυνατότητα κάποιο κάποιο αντάλλαγμα στην Κίνα για να μην υπάρξει η συγκρουσιακή κατάσταση στον Ειρηνικό μέχρις ότου και κυρίως να κοιτάξουν να μειώσουν την επιρροή της Κίνας και κυρίως να επιβραδύνουν την οικονομική ανάπτυξή της” υπογράμμισε.