Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Κωνσταντίνος Λουκόπουλος
Αντιστράτηγος ε.α  - Εκτ. Διεύθ. ΠΕΜΑΣ

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος στο pagenews.gr: Ουκρανία- Λεπτή γραμμή μεταξύ ειρήνης & παγκοσμίου πολέμου

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος αναφέρθηκε στην Ουκρανία- Λεπτή γραμμή μεταξύ ειρήνης & παγκοσμίου πολέμου

Ο Κωνσταντίνος Λουκόπουλος Αντιστράτηγος ε.α  – Εκτ. Διεύθ. ΠΕΜΑΣ μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην Ουκρανία- Λεπτή γραμμή μεταξύ ειρήνης & παγκοσμίου πολέμου. 

Κωνσταντίνος Λουκόπουλος στο pagenews.gr: Ουκρανία- Λεπτή γραμμή μεταξύ ειρήνης & παγκοσμίου πολέμου

Όλα αυτά τα οποία βλέπουμε είναι από τις πληροφορίες τις οποίες βέβαια με δυσκολία συγκεντρώνουμε και λέω με δυσκολία διότι υπάρχει υπερτροφοδότηση αλλά μέσα στην ομίχλη του πολέμου υπάρχει και πολύ παραπληροφόρηση. Οπότε καταλαβαίνετε ότι πρέπει να διυλίζουμε πάρα πολύ το τι διαβάζουμε, τι ακούμε, τι μεταδίδουμε αυτό ως προεισαγωγική παρατήρηση. Αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία ιδιαίτερα μετά την να μην το ανακατάληψη αλλά ανάκτηση εκ νέου τις πόλεις της Χερσώνας και δεν λέω ανακατάληψη διότι δεν έγινε μάχη και των περιοχών πέριξ του Δνείπερου. Στο ανατολικό κομμάτι σημειώθηκε μία σημαντική πολιτική νίκη για την Ουκρανία ,πολιτική ήττα για τον Πούτιν αλλά όχι και στρατιωτική ήττα για τις ρωσικές δυνάμεις αφού κατόρθωσαν επιτυχώς να απαγκιστρωθούν από το προγεφύρωμα δυτικά του Δνείπερου και τις υπόλοιπες περιοχές με ασφάλεια και να αναπτυχθούν στο ανατολικό κομμάτι. Θέλω να σου πω ότι στρατιωτικά επειδή ακούγονται πολλά από τη στιγμή που δεν είχε πλέον δυνατότητα η Ουκρανία να κάνει επιχείρηση να διεξάγει επιχειρήσεις προς Νιολάγιεφ και Οδυσσό ήταν ανώφελο να διατηρεί και να κινδυνεύει να αποκοπεί εκεί όλο το στράτευμα της να εγκλωβιστεί και να αποκοπεί άρα πολλές φορές λέμε ότι η τακτική κατάσταση επιβάλλει να μη δοθεί μάχη και να βρεθεί κάπου αλλού.

Αυτό είναι το ένα το κομμάτι από κει πέρα όμως έχουμε μία αλλαγή στην ρητορική η οποία υπάρχει για τον πόλεμο θα φέρω το εξής πράγμα Ότι θα αναφέρω μάλλον το εξής ότι μετά την επίσκεψη πριν 12 ημέρες του Συμβουλίου Εασφαλείας του προέδρου Μπάιντεν ο Σάλιβαν ο Ζελένσκι επανέλαβε βέβαια με ποιους όρους πρέπει να συζητήσουν για ειρήνευση δηλαδή η αποχώρηση άνευ όρων των ρωσικών στρατευμάτων η καταύπαση των πυρών και τα λοιπά και τα λοιπά είχε αφαιρέσει όμως αυτή τη φορά την εκδίωξη του Πούτιν ένα είναι αυτό το δεύτερο είναι άμεσα απάντησε η Ζαχάροβα και είπε ναι αλλά πρέπει να ληφθεί υπόψη η κατάσταση στο έδαφος πάμε μετά στη Δευτέρα είναι μία συνάντηση μεταξύ του διευθυντή της CIA του Γουίλιαμ Μπερνς ο οποίος παρεμπιπτόντως είναι ένας διπλωμάτης καριέρας με τεράστια εμπειρία και για τρία χρόνια πρέσβης της Αμερικής στη Μόσχα αυτό πρέπει να το τονίσουμε.