Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Σπυρίδων Πλακούδας στο pagenews.gr
Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας Rabdan Academy, HAE

Σπυρίδων Πλακούδας στο pagenews.gr: Η Τουρκία και η κινούμενη άμμος της Μέσης Ανατολής

Ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας Rabdan Academy, HAE κ. Σπυρίδων Πλακούδας αναφέρθηκε στην Τουρκία και η κινούμενη άμμος της Μέσης Ανατολής

Ο Επίκουρος Καθηγητής Εθνικής Ασφάλειας Rabdan Academy, HAE κ. Σπυρίδων Πλακούδας μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη ;όπου αναφέρθηκε στην Τουρκία και η κινούμενη άμμος της Μέσης Ανατολής.

“Συζητήσαμε επανειλημμένως χάρη στο φιλόξενο χώρο σας η Ελλάς προορίζεται να αναβαθμιστεί και θα αναβαθμιστεί έστω και για τις σπόντες εξαιτίας του κρατικού πολέμου και φυσικά οι στάσεις του επιτήδειου ουδέτερου στον Ουκρανικό πόλεμο της Τουρκίας υποχρεούται η Δύση και ακόμα και το ευρώ ιερατείο στις Βρυξέλλες να αναθεωρήσει τη μέχρι πρότινος παθητική στάση του έναντι των ενεργειακών και άλλων δυνατοτήτων στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου. Η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα κράτος πρώτης γραμμής όχι μόνο έναντι της Τουρκίας αλλά και της Ρωσίας και το κυριότερο ένας κόμβος είτε δια του datacable με τη Σαουδική Αραβία είτε δια της ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο και το Ισραήλ είτε δια των αγωγών με το Αζερμπαϊτζάν είμαι την Βουλγαρία ή ακόμα και με το υπό συζήτηση east med η Ελλάδα μετατρέπεται σε ένα κόμπο. Τον οποίο κόμβο χρησιμοποιούν παντοιοτρόπως οι φίλοι και σύμμαχοι να και θα αναλύσω τις μέχρι τώρα χρήσεις της Ελλάδος εν μέσω του ουκρανικού πολέμου πρώτον και κυριότερον” σημείωσε ο κ. Πλακούδας.

“Η χρήση της Αλεξανδρούπολης ως της λογιστικής βάσης για τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ για τον ανεφοδιασμό και των κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στη νοτιανατολική πτέρυγα του αλλά και για τον ανεφοδιασμό του ουκρανικού στρατού έναντι της ρωσικής εισβολής.Δεύτερο η προώθηση της ηλεκτρικής διασύνδεσης της Ελλάδος με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο τρίτων ή το datacable δηλαδή το καλώδιο για μένα έτσι ακριβώς μεταξύ Ελλάδος και Σεούλ ένας νέος φίλος και σύμμαχος τις μοναρχίες του περσικού κόλπου. Τέταρτον  η πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου σχετικά για τη δικαιοδοσία της ζώνης έρευνας και διάσωσης δεν πρέπει να υποτιμάται καθόλου αυτό γιατί δεν σε πληρώνει μόνο την πρόσφατη συμφωνία μεταξύ Καΐρου και Αθήνας για την οριοθέτηση έστω μερικώς της ΑΟΖ ουσιαστικά ακυρώνει δια της πράξεως το δεύτερο ψευδομνημόνιο μεταξύ δυτικής Λιβύης και Τουρκίας” υπογράμμισε ο κ. Πλακούδας.