Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Δημήτρης Απόκης
Διεθνολόγος - Αναλυτής

Δημήτρης Απόκης στο pagenews.gr: Eλλάδα- Tο βαρύ κοστούμι της αποτροπής

Ο Δημήτρης Απόκης Διεθνολόγος - Αναλυτής αναφέρθηκε στην Ελλάδα - Το βαρύ κοστούμι της αποτροπής

Ο Δημήτρης Απόκης Διεθνολόγος – Αναλυτής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στην Ελλάδα – Το βαρύ κοστούμι της αποτροπής.

Δημήτρης Απόκης στο pagenews.gr: Eλλάδα- Tο βαρύ κοστούμι της αποτροπής

“Είναι ότι έχουμε εισέλθει πλέον σε μία εποχή παραδοσιακής πολιτικής ρεαλισμού δηλαδή αυτό γράφω και στο άρθρο στην ουσία, καλό το διεθνές δίκαιο το σεβόμαστε όλοι εμείς ως μία μικρή χώρα που έχουμε έναν προβληματικό και επικίνδυνο γείτονα δίπλα μας πολύ σωστά κάνουμε και το επικαλούμαστε αλλά στο τέλος οι εξελίξεις και τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι ζούμε σε μία εποχή στην οποία πρέπει να πατάμε στα πόδια μας και το ότι αυτή η επίκληση συνεχίζει της διπλωματίας από ένα σημείο και μετά καταντάει επικίνδυνη ότι δίνεις μία εικόνα η οποία αφήνει στον εχθρό στον απέναντι σε αυτόν που σε επιβουλεύεται την υπόνοια ότι είσαι αδύναμος και κρύβεσαι πίσω από το διεθνές δίκαιο. Οπότε είναι πάρα πολύ πιθανό να τον οδηγήσει στο να κάνει την αποκοτιά να το πω έτσι. Το ίδιο συμβαίνει στις σχέσεις με την Κίνα για πάρα πολύ καιρό  και ο Πρόεδρος Μπάιντεν παρά το γεγονός ότι έκανε μία ρεαλιστική κίνηση στην Ινδονησία στο Μπαλί στις συζητήσεις που είχε με τον κινέζο πρόεδρο δείχνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν είναι έτοιμες αυτή τη στιγμή να αντιπαρατεθούν στα ίσια με την Κίνα. Αυτό ίσως να είναι και επικίνδυνο βέβαια εδώ θα πρέπει να πούμε ότι λίγο πολύ ο Αμερικανός πρόεδρος είναι και λίγο τυχερός διότι η πολιτική που εφαρμόζει η Κίνα στο θέμα του covid την έχει μπλέξει πάρα πολύ έντονα οικονομικά και αντιμετωπίζει τρομερά προβλήματα στο εσωτερικό.

Ειδικά αυτές τις μέρες υπάρχουν και εξεγέρσεις σε πολύ μεγάλες πόλεις της Κίνας. Όσον αφορά την πολιτική να του πω ότι δηλαδή αυτή τη μηδενική τα μηδενικά κρούσματα την αντιμετώπιση του κόβεις με μηδενικά κρούσματα με αποτέλεσμα να έχουν επιβληθεί πολύ σκληρά lockdown που έχουν οδηγήσει στον κόσμο σε απόγνωση αλλά και την οικονομία της Κίνας να αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα.Σε κάθε περίπτωση αυτό που σε πολύ μικρότερη αναλογία συμβαίνει και εδώ στη χώρα μας είναι ότι θα πρέπει να αντιληφθούμε ότι θα πρέπει να δείξουμε τα δόντια μας την Τουρκία δηλαδή να δείξουμε ότι έχουμε το στομάχι και είμαστε έτοιμοι σε οποιαδήποτε αποκοτιά κάνεις οποιαδήποτε κίνηση επιβολής της χώρας μας της εθνικής μας κυριαρχίας και της εδαφικής μας ακεραιότητας είμαστε διατεθειμένοι να το πάμε μέχρι το τέλος και το τίμημα θα είναι πολύ βαρύ για την Τουρκία.