Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Θανάσης Δρούγος
Γεωστρατηγικός Αναλυτής

Θανάσης Δρούγος στο pagenews.gr: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί- Τα πυρηνικά στο «τραπέζι»

Ο Θανάσης Δρούγος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής ανέφερε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί - Τα πυρηνικά στο «τραπέζι»

Ο Θανάσης Δρούγος, Γεωστρατηγικός Αναλυτής μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί – Τα πυρηνικά στο «τραπέζι».

Θανάσης Δρούγος στο pagenews.gr: Ο πόλεμος στην Ουκρανία θα κλιμακωθεί- Τα πυρηνικά στο «τραπέζι»

Ο κ. Θανάσης Δρούγος ανέφερε: “Πλησιάζουμε μέσα στο Σαβαβτοκύριακο σχεδόν 300 ημέρες πολέμους, 300 ημέρες ακριβώς και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση. Αυτά τα οποία είναι πολύ τελευταία μετά τις χθεσινές και προχθεσινές επικοινωνίες που είχα έχουμε τα εξής: πρώτον, ροή όπλων, ενισχύεται αυτή τη στιγμή η Ουκρανία στον τομέα της αεράμυνας με πρόσθεση αμερικανικών και ιταλικών αντιαεροπορικών και αντιπυραυλικών συστημάτων τύπου patriot που είναι σε 14 χώρες μέλη του ΝΑΤΟ και στη Μέση Ανατολή διαθέσιμα καθώς και με συστοιχίες πυραύλων γαλλοιταλικής κατασκευής αλλά κυρίως από το ιταλικό οπλοστάσιο μετά τη συμφωνία που υπήρξε μεταξύ του Άντονι Μπλίνκεν και της κυρίας Μελόνι. Άρα σε πρώτη φάση εκτιμώ επειδή βλέπω και σήμερα είδα τις εκπαιδεύσεις που πρόκειται να γίνουν των Ουκρανών στις στρατιωτικές βάσεις στη Βαυαρία στη Νότια Γερμανία λογικά θα είναι μια εκπαίδευση γύρω στους 2 3 μήνες. Κατά την άποψή μου στα τέλη Φεβρουαρίου θα έχουν αναπτυχθεί συγκεκριμένα συστήματα κατεπειγόντως διότι βάλλεται κυρίως ο αστικός ιστός της Ουκρανίας…” σημείωσε ο κ. Δρούγος.

Παράλληλα ανέφερε για την αεράμυνα: “Άρα η αεράμυνα όπως είπε και ο Μπάιντεν στην παρουσίαση που έκανε στους ηγέτες της Αφρικής στην Ουάσινγκτον στην ετήσια σύνοδο είπε ότι η αεράμυνα είναι το βασικό κλειδί στην συγκεκριμένη περίπτωση γιατί τελειώνοντας την αεράμυνα δεν απέκλεισε να περάσουν στην Ουκρανία επιθετικά όπλα, άρματα μάχης, αεροσκάφη κτλ. Το δεύτερο είναι ότι οι επιθέσεις που έγιναν στο σύστημα ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης της Ουκρανίας με έμφαση στην περιοχή του Κιέβου χθες έγιναν πολύ έντονες στο νοτιοδυτικό Κίεβο όπως μου έλεγε ένα email και έχουν δημιουργήσει αυτή τη στιγμή στη μισή Ουκρανία προβλήματα..” σημείωσε ο κ. Δρούγος.