Pagenews.gr Point Zero. Παραγωγή pagenews.gr Point Zeror. Παραγωγή pagenews.gr
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
Γιώργος Αδαλής
Οικονομολόγος

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Υπάρχει ρωσικό “βάθος” στο Qatargate

Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει ρωσικό “βάθος” στο Qatargate

Ο Γιώργος Αδαλής, οικονομολόγος  μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή Point Zero με τον Λάμπρο Καλαρρύτη όπου αναφέρθηκε στο ότι υπάρχει ρωσικό “βάθος” στο Qatargate.

Γιώργος Αδαλής στο pagenews.gr: Υπάρχει ρωσικό “βάθος” στο Qatargate

“Υπάρχει στο site της Ευρωπαϊκής Ένωσης μπορεί να μπει και να δει τις συνεδριάσεις με εταιρίες δεν το λένε ακριβώς λομπίστες αλλά να πάρει πληροφορίες για το ποιοι συνεδρίασαν με ποιους και τι ήθελαν οι εταιρείες, οι ΜΚΟ και τα λοιπά. Αλλά αυτό δεν έχει καμία σχέση με αυτό που γνωρίζουμε για την Αμερική δεν αναφέρεται σε καμία των περιπτώσεων ποιος πληρώθηκε και πόσο για να κάνει τι, ένας γενικός κανόνας αλλά αν δεις αυτό δεν αναφέρεται πουθενά η λέξη λομπινγκ ή κάτι που να παραπέμπει στο λόμπι. Γιατί στο λέω αυτό και επιμένω γιατί για τις δομές της Ευρωπαϊκής Ένωσης το λόμπι είναι σήμερα που μιλάμε ανύπαρκτο νομικά και θεσμικά αν το θέλεις και γενικότερα ως αντίληψη ενώ υπάρχει στους διαδρόμους. Εκεί θέλει μία τρομακτική αλλαγή στις υποδομές ή θα το καταργήσουμε τελείως εφόσον δεν το παραδεχόμαστε ή θα το εκσυγχρονίσουμε σε κάποιες δομές και υποδομές οι οποίες να άπτονται της πραγματικότητας και όχι αυτό το πράγμα. Και θα σου πω ένα πολύ απλό παράδειγμα, δεν υπάρχει άνθρωπος στην αγορά ενέργειας που να ασχολείται έστω και ακροθιγώς και λίγα χρόνια που να μη γνωρίσει ότι η στρατηγική του λόμπι μεταξύ Κατάρ, Τουρκίας, Αζερμπαϊτζάν και Ρωσίας έχει κοινό κέντρο.

Δεν  υπάρχει άνθρωπος που δεν το γνωρίζει. Το δριμύ κατηγορώ είναι απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση που ακόμα και αυτό το απλό το πράγμα δεν το έχει ξεκαθαρίσει,το θέλει ή δεν το θέλει. Το τι γράφουνε μέσα στο μητρώο της Ευρωπαϊκή Ένωση ως συναντήσεις με εταιρείες και διάφορα του εξωτερικού, δεν νομίζω ότι αυτά τα οποία έχω δει εγώ που είναι πάρα πολλές περιπτώσεις έχουν σχέση με το λόμπι, αυτό μπορεί και εγώ και εσύ και μία εταιρεία να πάει και να συζητήσει και μπερδεύουν κάποιοι σκόπιμα από την απέναντι πλευρά ότι εμείς δεν χρειαζόμαστε το λόμπι διάβασα την απάντηση του Κατάρ γιατί μιλάμε κατευθείαν με ττην Ευρωπαϊκή Ένωση.