Τέλος, το πιο απλό από τα φαγητά που μπήκε στο «μικροσκόπιο» είναι οι τηγανητές πατάτες σε χωνάκι που σερβίρονται στην καρδιά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο Βέλγιο. Οι frites, που πουλιούνται σε μικρές καντίνες σε κάθε γωνιά, κάθε πόλης της χώρας, τηγανίζονται δύο φορές ώστε να είναι τραγανές απ’ έξω και μαλακές από μέσα και συνήθως σερβίρονται με μια τεράστια ποικιλία από σάλτσες.
Και ενώ θα περίμενε κανείς να είναι οι πιο οικονομικές, καθότι οι πιο απλές από τα εδέσματα που συγκρίθηκαν, η πραγματικότητα διαψεύδει τις προσδοκίες. Οπως προκύπτει, πριν από λίγους μήνες μία μερίδα frites κόστιζε κατά μέσο όρο 2,5 ευρώ, ωστόσο μέχρι το τέλος του έτους οι εκτιμήσεις «βλέπουν» την τιμή τους να φτάνει ή ακόμα και να ξεπερνά τα 3 ευρώ, με την αύξηση να αγγίζει σε συγκεκριμένα καταστήματα το 25%.
Premium έκδοση «ΤΑ ΝΕΑ»