Δημήτρης Κοντοπίδης: Από την απόγνωση, στην ελπίδα

Ο Δημήτρης Κοντοπίδης, ανακάλυψε σε ηλικία 8 ετών ότι πάσχει από κυστική Ίνωση. Μια κληρονομική ασθένεια με χαμηλό προσδόκιμο ζωής. 
Η πάθηση “δώρο” όπως συνηθίζει καμιά φορά να την αποκαλεί επηρέασε πολλές αποφάσεις της ζωής του. Άφησε την αρχιτεκτονική για να ασχοληθεί την πάθησή του και τα δικαιώματα των ασθενών με κυστική Ίνωση. Βραβεύτηκε για τον αγώνα του τον οποίο συνεχίζει μέχρι και σήμερα, ελπίζοντας.
Κουβαλώντας σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ζωής ο Δημήτρης Κοντοπίδης έχει κάνει το δικό του μικρό θαύμα. Είναι στην ηλικία των 37 ετών και με τον σύλλογο ασθενών με κυστική ίνωση έχουν καταφέρει να κερδίσουν δικαιώματα που δεν υπήρχαν εδώ και δεκαετίες. Το 2016 ίδρυσε την Humane, μία κοινωνική επιχείρηση που συνδυάζει το design, την καινοτομία και την φροντίδα με στόχο να ανατρέψει το αρνητικό πρόσωπο της αναπηρίας μέσω του κοινωνικού μάρκετινγκ.
Δημιούργησε το “Unlimited Abilities Days & τον καινοτόμο θάλαμος αναπνοής Breath Box. Ωστόσο αυτό που συγκλόνισε περισσότερο όσον αφορά τον ακέραιο χαρακτήρα του Δημήτρη ήταν η απόφασή του να αρνηθεί το μόσχευμα που βρέθηκε για εκείνον στη Βιέννη.
Ο Λόγος όπως εξηγεί ήταν γιατί μετά από αυτόν δεν θα δεχόταν κανέναν άλλον Έλληνα, η Αυστρία. Η ζωή του έχει μπει σε αντίστροφη μέτρηση και περιμένει να δει μαζί και με άλλους ασθενείς τι πρόκειται να κάνει η Ελλάδα για τους πάσχοντες από κυστική ίνωση. Ο Δημήτρης Κοντοπίδης μιλάει στο pagenews.gr για την ασθένεια αλλά και τον αγώνα ζωής που δίνει καθημερινά.

Η Ελλάδα των αθέατων ηρώων. Παραγωγή pagenews.gr

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που με τη δράση τους και τα πράγματα που κάνουν καθημερινά δημιουργούν ιστορίες και επιτυγχάνουν κατορθώματα που δεν λαμβάνουν προβολής, αλλά βοηθούν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας ενός γραφείου, μιας γειτονιάς, ενός χωριού. Ακόμη και μιας μεγαλούπολης.
Αυτούς τους ανθρώπους αναδεικνύει το pagenews.gr, προβάλλοντας τις ιστορίες τους.