Οδοκαθαριστές – Οι ήρωες των δρόμων

Ο Δημήτρης, οδοκαθαριστής, περιγράφει τις δυσκολίες ενός εκ των επικινδυνότερων επαγγελμάτων. Μιλά για την καθημερινότητα της εργασίας του ενώ επισημαίνει και τα παράπονά του.

Για τους οδοκαθαριστές και τις οδοκαθαρίστριες η αποκομιδή των σκουπιδιών δεν είμαι μια δουλειά απλή και εύκολη. Είναι μεγάλη ευθύνη. Είναι το ιερό τους καθήκον να διατηρούν την πόλη καθαρή, κάθε ημέρα και κάτω από τις όποιες αντίξοες συνθήκες που μπορεί να προκύψουν και όχι μόνο καιρικές.

Ένας από αυτούς είναι και ο Δημήτρης ο οποίος βρίσκεται κάθε ημέρα στο πόστο του στον Δήμο της Αθήνας. Η καθαριότητα είναι η μισή αρχοντιά και όπως έχει καθαρό το σπίτι του έτσι θέλει να είναι και η πόλη του καθαρή. Είναι επάγγελμα σκληρό αλλά τόσο πού αναγκαίο. Ο Δημήτρης περιγράφει στην κάμερα του pagenews τις δυσκολίες του επαγγέλματος, τα περίεργα αλλά και τα παράπονά του.

Από αυτά που λέει ο Δημήτρης καταλαβαίνει κανείς ότι αυτή η δουλειά είναι για λίγους και δυνατούς. Δυνατούς όχι μονάχα σωματικά αλλά κυρίως πνευματικά.

Η Ελλάδα των αθέατων ηρώων. Παραγωγή pagenews.gr

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που με τη δράση τους και τα πράγματα που κάνουν καθημερινά δημιουργούν ιστορίες και επιτυγχάνουν κατορθώματα που δεν λαμβάνουν προβολής, αλλά βοηθούν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας ενός γραφείου, μιας γειτονιάς, ενός χωριού. Ακόμη και μιας μεγαλούπολης.
Αυτούς τους ανθρώπους αναδεικνύει το pagenews.gr, προβάλλοντας τις ιστορίες τους.