Όταν τα παιδιά χαμογελούν ξανά

Επισκεφθήκαμε τον σύλλογο Φλόγα, όπου οι σκύλοι θεραπείας σκορπούν χαρά στους μικρούς ασθενείς και στους γονείς τους.

Οι Τετάρτες έχουν μια διαφορετικότητα στη Φλόγα, το Σύλλογο Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια. Είναι η ημέρα που στο πλαίσιο του προγράμματος Ιαματικής Ζωοφιλίας, η κεντρική αίθουσα, πλημμυρίζει από χαρούμενες παιδικές φωνές και γέλια. Είναι οι στιγμές εκείνες που τα παιδιά χαλαρώνουν από την δύσκολη καθημερινότητα και έρχονται σε επαφή με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray».

Είναι η στιγμή που ο Ρίτσαρντ- όπως φωνάζουν το ένα σκυλάκι- θα “πνιγεί” στις μικρές ζεστές αγκαλιές των παιδιών, θα παίξει μαζί τους και θα τους δώσει δύναμη για τη συνέχεια. Ο Ρίτσαρντ έχοντας μια μαγική ικανότητα θα καταφέρει να σχηματίσει στα παιδικά πρόσωπα το χαμόγελο που στερούνται τις περισσότερες ημέρες. Χαμόγελο θα φέρει και στα πρόσωπα των γονιών αυτών των παιδιών που επιτέλους μπορούν τα τα βλέπουν χαρούμενα.

Τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά της Μ.Κ.Ο. «Save a Greek Stray» που επισκέπτονται κάθε εβδομάδα το σπίτι της «Φλόγας», στο πλαίσιο του προγράμματος Ιαματικής Ζωοφιλίας, έχουν ως στόχο την ενδυνάμωση της αυτοεκτίμησης, της αυτοπεποίθησης των παιδιών αλλά και της βελτίωσης της καθημερινότητάς τους.

Οι σκύλοι θεραπείας από το καταφύγιο της Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray οι οποίοι έχουν εκπαιδευτεί και αξιολογηθεί από τον εκπαιδευτή Αλέξανδρο Παράσχη, επισκέπτονται μια φορά την εβδομάδα τo σπίτι της «Φλόγας», με σκοπό να κάνουν τους ασθενείς να αισθανθούν καλύτερα ψυχολογικά.

Οι συνεδρίες είναι διαδραστικές. Τα παιδιά αγκαλιάζουν, χαϊδεύουν τα σκυλιά και περνούν ευχάριστο χρόνο μαζί τους. Όπως αναφέρει η Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray η επαφή των παιδιών με έναν σκύλο θεραπείας έχει πολλά οφέλη. Τα χαλαρώνει, τα βοηθά να αντιμετωπίσουν καταστάσεις έντονου στρες και αποτελεί μια σημαντική ανακούφιση κατά τη διάρκεια μιας πιεστικής μέρας.

Ο κ. Αλέξανδρος Παράσχης μίλησε στο pagenews και αποκάλυψε όλα όσα συμβαίνουν στο σπίτι της Φλόγας με τα ειδικά εκπαιδευμένα σκυλάκια. «Ο Ρίτσαρντ, όπως άλλωστε και κάθε σκύλος, έχει όντως τη μαγική ικανότητα να σχηματίζει χαμόγελα στα πρόσωπα αυτών των παιδιών και των γονιών τους, που μπορούν να τα βλέπουν επιτέλους χαρούμενα και να αποκτούν νέες διόδους επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Αν ένας σκύλος μπορεί να «θεραπεύσει» για λίγες ώρες τόσες ψυχές, σκεφτείτε τι θα μπορούσαμε να πετύχουμε, αν χρησιμοποιήσουμε τις μαγικές δυνάμεις αυτών των πλασμάτων, προς όφελος της ανθρωπότητας» επισημαίνει ο κ. Παράσχης για την Μ.Κ.Ο. Save a Greek Stray.

Η «Φλόγα» Η Φλόγα ιδρύθηκε το 1982 από ελάχιστους γονείς παιδιών με καρκίνο και σήμερα αγκαλιάζει χιλιάδεςοικογένειες σε όλη την Ελλάδα, με γραφεία & εκπροσώπους στις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Συμπαραστέκεται στις οικογένειες και αγωνίζεται για την καλύτερη ιατρική, ψυχική και κοινωνική φροντίδα των παιδιών που νοσούν από καρκίνο.

Η Ελλάδα των αθέατων ηρώων. Παραγωγή pagenews.gr

Γύρω μας υπάρχουν άνθρωποι που με τη δράση τους και τα πράγματα που κάνουν καθημερινά δημιουργούν ιστορίες και επιτυγχάνουν κατορθώματα που δεν λαμβάνουν προβολής, αλλά βοηθούν στη βελτίωση της ζωής και της καθημερινότητας ενός γραφείου, μιας γειτονιάς, ενός χωριού. Ακόμη και μιας μεγαλούπολης.
Αυτούς τους ανθρώπους αναδεικνύει το pagenews.gr, προβάλλοντας τις ιστορίες τους.