Γεύση

Ρύζι με λαχανικά, ελαφρύ

Ρύζι με λαχανικά, ελαφρύ
Η ημέρα της Πρωτοχρονιάς είναι δύσκολη από άποψη φαγητού, μιας και πολλοί μην αντέχοντας άλλο το φαγοπότι των γιορτών αναζητούν ελαφριές συνταγές. Γι' αυτό φτιάχνουμε ρύζι με λαχανικά.

Υλικά για ρύζι με λαχανικά:

* 1 φλιτζάνι τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή καστανό 

 * ½ φλιτζάνι ρύζι μαύρο 

 * 5 κούπες νερό 

 * 2 κ. σ. ελαιόλαδο 

 * 200 γραμμάρια αρακάς ή πράσινα στρόγγυλα φασολάκια βρασμένα 

 * 200 γραμμάρια καλαμπόκι 

 * 1 καρότο σε ροδέλες (βρασμένο) 

 * ½ πιπεριά κόκκινη 

 * ½ πιπεριά πράσινη 

 * Λίγο σαφράν (κρόκος Κοζάνης) ή μισή κουταλιά Κάρυ

Προετοιμασία: 

Βράζετε πρώτα το μαύρο ρύζι και μετά από 5 λεπτά προσθέτετε το καστανό ή το μπασμάτι στο νερό και τα σουρώνετε. Το μαύρο ρύζι θέλει περισσότερη ώρα για να βράσει.

Κόβετε τα καρότα σε ροδέλες, τα φασολάκια σε μικρά κομμάτια και τις πιπεριές σε λωρίδες. 

Βάζετε το λάδι σε ένα tefal και σοτάρετε τα λαχανικά μέχρι να πιούν τα υγρά τους για πέντε περίπου λεπτά, ώστε να μην μαλακώσουν. 

Προσθέτετε το ρύζι, αλατίζετε ελαφρώς και πασπαλίζετε με το σαφράν ή το κάρυ. 

Ανακατεύετε καλά και βγάζετε το τηγάνι από την φωτιά. 

Αν θέλετε μπορείτε να τρίψετε και λίγη παρμεζάνα από πάνω. 

Tips: Τα λαχανικά μπορούν να γίνουν ακόμα πιο λαχταριστά αν τα ψήσετε στο γκριλ.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments