Πολιτική

Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο

Βίτσας: Δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο
«Όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας για τις νέες προκλήσεις της Τουρκίας.

Επικριτικός κατά της Τουρκίας εμφανίστηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας προς τη νέα προκλητική στάση της Άγκυρας για το θέμα νησιών του Αιγαίου, με το κ. Βίτσα να τονίζει στο ρ/σ «Πρακτορείο» πως «δεν υπάρχει θέμα γκρίζων ζωνών στο Αιγαίο».

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό,  «όταν διεξάγονται συζητήσεις στη Γενευη για το Κυπριακό, τέτοιες ανακοινώσεις δεν βοηθούν στη δημιουργία καλού κλίματος».

Ανέφερε ακόμη ότι «όλα είναι κατοχυρωμένα με διεθνείς συνθήκες» και πρόσθεσε ότι το αρμόδιο υπουργείο και η κυβέρνηση θα σχολιάσει την ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σχολιάζοντας αναφορά του υφυπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριου Σαντορινιού για την αξιοποίηση 28 μικρών νησιών του Αιγαίου, το τουρκικό ΥΠΕΞ ανέφερε στην ανακοίνωσή του ότι δεν θα αποδεχθεί de facto καταστάσεις από την Αθήνα σε «αμφισβητούμενους γεωγραφικούς σχηματισμούς», επικαλούμενη το γεγονός ότι δεν κατονομάζονται τα νησιά.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments