Πολιτική

ΚΚΕ: Στην τελική ευθεία της μάχης των Ευρωεκλογών δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

ΚΚΕ: Στην τελική ευθεία της μάχης των Ευρωεκλογών δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)//ΚΚΕ: Στην τελική ευθεία της μάχης των Ευρωεκλογών δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ

«Φοβούνται ότι μπορεί να εκφραστεί η καταδίκη στην πολιτική τους, η αποδοκιμασία στην ΕΕ που προσκυνούν όλοι τους, με την αποδυνάμωση των κομμάτων αυτών και την ανάδειξη ενός πολύ πιο ισχυρού ΚΚΕ. Τώρα είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς, αυτός ο φόβος τους να γίνει πραγματικότητα!» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ.

Το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ απευθύνει κάλεσμα στα μέλη, τους οπαδούς, τους φίλους και τις φίλες του κόμματος και της ΚΝΕ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «η μέγιστη κινητοποίηση των δυνάμεών μας, με την άμεση, ζωντανή συζήτηση σε κάθε χώρο δουλειάς και εκπαίδευσης, σε κάθε γειτονιά και σπίτι, με το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι, μπορεί να σπάσει το κλίμα του αποπροσανατολισμού και των κάλπικων διλημμάτων, που επιδιώκουν να καλλιεργήσουν η κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα του συστήματος και της ΕΕ».

«Φοβούνται ότι μπορεί να εκφραστεί η καταδίκη στην πολιτική τους, η αποδοκιμασία στην ΕΕ που προσκυνούν όλοι τους, με την αποδυνάμωση των κομμάτων αυτών και την ανάδειξη ενός πολύ πιο ισχυρού ΚΚΕ. Τώρα είναι στο χέρι του καθενός και της καθεμιάς, αυτός ο φόβος τους να γίνει πραγματικότητα!» σημειώνει, μεταξύ άλλων, το ΚΚΕ.

Αναφέροντας ότι στην επόμενη μέρα των εκλογών «είναι δεδομένα τα σχέδια έντασης και κλιμάκωσης της αντιλαϊκής επίθεσης απέναντι στους εργαζόμενους και συνολικά τον λαό με νέες αντιδραστικές κατευθύνσεις της ΕΕ» καθώς και ότι «θα είναι εδώ ο πολεμικός προϋπολογισμός της ΕΕ και το ΝΑΤΟ», αλλά και ότι θα επιβαρύνουν περαιτέρω το λαϊκό εισοδημα τα προαπαιτούμενα του Ταμείου Ανάκαμψης η ανακοίνωση του κόμματος, υπογραμμίζει, «τώρα, λοιπόν, χρειάζεται δυνατό ΚΚΕ απέναντι στις αντιλαϊκές αποφάσεις της ΕΕ και των κομμάτων της, στον αγώνα για την ανατροπή τους».

«Για να μπορεί ο λαός να αντιμετωπίσει τα παραπάνω από καλύτερες θέσεις, το βράδυ των εκλογών θα πρέπει να έχουν δεχθεί πλήγμα η πολιτική της ΕΕ και η κυβέρνηση της ΝΔ, που είναι ο σημερινός διαχειριστής των αντιλαϊκών κατευθύνσεων και δεσμεύσεων της ΕΕ και του κεφαλαίου. Να μην μπορεί να ισχυρίζεται ότι έχει “λευκή επιταγή” για να συνεχίσει ακάθεκτη το αντιλαϊκό της έργο.

Αποδυναμώνοντας την κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και εκείνες τις δυνάμεις, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, που έχουν υπηρετήσει πιστά αυτή την πολιτική ως κυβερνήσεις, αλλά και ως αντιπολίτευση, και σήμερα προσπαθούν να “ξαναζεστάνουν” τις γνωστές αυταπάτες της δήθεν φιλολαϊκής διαχείρισης του βάρβαρου συστήματος και της ΕΕ» προσθέτει η ανακοίνωση.

Σημειώνει ακόμα, ότι «η πραγματική καταδίκη της κυβέρνησης της ΝΔ δεν μπορεί να γίνει μέσω των γνωστών μεταμφιέσεων της αμαρτωλής σοσιαλδημοκρατίας, μέσα από την αναζήτηση νέων “σωτήρων” και “μεσσιών”, που εμφανίζονται με αντιδραστικές θέσεις και χαρακτηριστικά, ούτε με την ψήφο σε δυνάμεις όπως η Ελληνική Λύση και η Πλεύση Ελευθερίας, που το μόνο που κάνουν είναι λαϊκίστικα σόου στη Βουλή, για να κρύψουν την ουσιαστική σύμπλευσή τους με την πολιτική της ΕΕ, αλλά και γιατί δεν έχουν καμία σχέση με τις ζωντανές διεργασίες και τους αγώνες των εργαζομένων και του λαού».

Η ανακοίνωση του κόμματος τονίζει, μεταξύ άλλων, ότι «αυτό που κρίνεται στις 9 Ιούνη είναι αν θα βρει πολιτική έκφραση εκλογικά η διαμαρτυρία, η αποδοκιμασία, αν θα πάρει χαρακτηριστικά αντίθεσης στην ΕΕ ή θα μείνει απλώς μια διάθεση, μια σκέψη και θα “σκορπίσει” σε ανέξοδες κατευθύνσεις. Αυτό περνά μέσα από τη μεγάλη και δυναμική ενίσχυση του ΚΚΕ, που είναι ο πιο συνεπής και μαχητικός αντίπαλος αυτής της πολιτικής, γιατί είναι η μοναδική δύναμη που είναι σταθερός αντίπαλος της ΕΕ από την αρχή της ίδρυσής της, που έχει Πρόγραμμα για μια διαφορετική προοπτική προς όφελος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας».

Το ΚΚΕ σημειώνει ακόμα ότι «στις 9 Ιούνη κρίνεται αν θα συναντηθούμε όσοι παλέψαμε πλάι – πλάι στους μεγάλους αγώνες», κρίνεται επίσης «αν ο λαός θα εκφράσει την αντίθεσή του στην πολεμική εμπλοκή της χώρας σε δύο πολέμους ενισχύοντας το ΚΚΕ, καταδικάζοντας την ΕΕ του ιμπεριαλιστικού πολέμου που μαζί με το ΝΑΤΟ προωθούν για ακόμα μια φορά στην Ιστορία τη μετατροπή της Ευρώπης σε πεδίο πολεμικών αναμετρήσεων, στην αντιπαράθεσή τους με την καπιταλιστική Ρωσία στο έδαφος της Ουκρανίας και με τον κίνδυνο γενίκευσης».

«Κρίνεται αν (ο λαός) θα εκφράσει, και μέσω της ψήφου, την αλληλεγγύη του στον ηρωικό λαό της Παλαιστίνης, που βιώνει εδώ και 76 χρόνια μια βάρβαρη, απάνθρωπη κατοχή και εδώ και 7 μήνες μια γενοκτονία από το κράτος – τρομοκράτη του Ισραήλ. Αυτό σημαίνει καταδίκη της πολεμοκάπηλης ΕΕ, της κυβέρνησης της ΝΔ, που στηρίζει απροκάλυπτα από την πρώτη στιγμή την κυβέρνηση Νετανιάχου, καθώς και των υπόλοιπων κομμάτων που, με τις ανακοινώσεις τους, τις ψήφους τους στο Ευρωκοινοβούλιο και τη συνολικότερη στάση τους, δίνουν άλλοθι στη σφαγή, ενώ συμφωνούν με την παρουσία της ελληνικής φρεγάτας στην Ερυθρά Θάλασσα, που κοστίζει στον λαό μας μισό εκ. ευρώ καθημερινά. Σημαίνει ενίσχυση του ΚΚΕ, που έχει δώσει όλες του τις δυνάμεις για να οργανωθεί και να εκφραστεί με όλους τους τρόπους η αλληλεγγύη του λαού μας στην Παλαιστίνη» υπογραμμίζει η ανακοίνωση.

«Στις 9 Ιούνη, με ακόμα πιο δυνατό ΚΚΕ, επιβεβαιώνουμε ότι στην Ελλάδα υπάρχει και ενισχύεται ένα ρεύμα αμφισβήτησης της κυρίαρχης πολιτικής. Στέλνουμε από τη χώρα μας μήνυμα αισιοδοξίας σε όλους τους λαούς της Ευρώπης, που βγήκαν μαζικά στους δρόμους τα τελευταία χρόνια, στα ΚΚ που δίνουν, σε δύσκολες συνθήκες, τη μάχη της ανασύνταξης. Δυναμώνουμε την ελπίδα και την προοπτική για ριζικές αλλαγές στη χώρα μας και διεθνώς. Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ. Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού. Για την Ευρώπη των εργατών, των αγροτών, των λαών.

Όλες και όλοι στη μάχη για πιο ΔΥΝΑΤΟ ΚΚΕ» καταλήγει η ανακοίνωση του ΠΓ της ΚΕ του κόμματος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments