Διεθνή

Κίνα: Ερευνάται από τις αρχές ο υπουργός Γεωργίας Τανγκ Ρεντζιάν

Κίνα: Ερευνάται από τις αρχές ο υπουργός Γεωργίας Τανγκ Ρεντζιάν

Πηγή Φωτογραφίας: Διαδίκτυο//Κίνα: Ερευνάται από τις αρχές ο υπουργός Γεωργίας Τανγκ Ρεντζιάν

Ο Τανγκ Ρεντζιάν είναι ο τελευταίος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που ελέγχεται για φερόμενα αδικήματα

Η Κίνα ανακοίνωσε ότι ο υπουργός Γεωργίας και Αγροτικών Υποθέσεων της χώρας βρίσκεται υπό έρευνα από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς για “σοβαρές παραβιάσεις” του νόμου. Ο Τανγκ Ρεντζιάν είναι ο τελευταίος υψηλόβαθμος κυβερνητικός αξιωματούχος που ελέγχεται για φερόμενα αδικήματα.

Ο Ρεντζιάν “υπόκειται επί του παρόντος σε πειθαρχικό έλεγχο και εποπτική έρευνα”, ανέφεραν η Κεντρική Επιτροπή Πειθαρχικού Ελέγχου και η Εθνική Εποπτική Επιτροπή σε ανακοίνωσή τους το Σάββατο. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Πόλεμος κατά της διαφθοράς από τον Σι Τζινπίνγκ

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ ακολουθεί μια σαρωτική εκστρατεία κατά της διαφθοράς, την οποία είχε χρησιμοποιήσει για να πειθαρχήσει το κυβερνών Κομμουνιστικό Κόμμα. Μόνο τον Μάιο, υπήρξαν περισσότερες από 30 ανακοινώσεις για νέες έρευνες από την υπηρεσία καταπολέμησης της διαφθοράς.

Ο Τανγκ διορίστηκε υπουργός Γεωργίας τον Δεκέμβριο του 2020. Μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του πραγματοποιήθηκε πριν από τρεις ημέρες, όταν εκφώνησε ομιλία σε συνέδριο στην πόλη Ξιανγιάνγκ της επαρχίας Σανσί.

Ο 62χρονος Τανγκ ξεκίνησε την πολιτική του καριέρα στο υπουργείο Γεωργίας και εργάστηκε σε διάφορους ρόλους στον τομέα για περίπου δύο δεκαετίες, πριν περάσει από τις επαρχιακές κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης της περιοχής Γκουανγκσί και της επαρχίας Γκανσού.

Ο Τανγκ ήταν επίσης επικεφαλής της εκστρατείας για την επισιτιστική ασφάλεια της Κίνας, μια ολοένα και πιο σημαντική προτεραιότητα για την ανώτατη ηγεσία της χώρας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments