Παρέμβαση της UNESCO για την Αγία Σοφία ζητά ο Μητσοτάκης | Pagenews.gr
Pagenews Team 23 Ιουνίου 2017, 09:33 23 Ιουνίου 2017, 9:33

Την καταδίκη των προκλητικών και απαράδεκτων γεγονότων που έγιναν στην Αγία Σοφία με την ανάγνωση του Κορανίου, ζητά με επιστολή του προς τη γενική διευθύντρια της UNESCO, Ίρινα Μπόκοβα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κάνει λόγο για «απαξία και έλλειψη σεβασμού στον οικουμενικό χαρακτήρα του μνημείου της Αγίας Σοφίας, η οποία έχει χαρακτηριστεί από την UNESCO ως παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά» και προσθέτει πως «η τουρκική κυβέρνηση όχι μόνο επέτρεψε, αλλά και ενθάρρυνε την τέλεση προσευχών και την ανάγνωση θρησκευτικών κειμένων εντός της Αγίας Σοφίας, παρουσία του επικεφαλής της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της τουρκικής πρωθυπουργίας, που, σαν να μην έφτανε αυτό, μεταδόθηκαν τηλεοπτικά από την κρατική τηλεόραση της Τουρκίας».

«Σε μια περίοδο όπου ο φανατικός εξτρεμισμός στο όνομα της πίστης και οι πράξεις μίσους αυξάνονται, κάθε κυβέρνηση όπως και η τουρκική κυβέρνηση θα έπρεπε να προάγει τον διαθρησκειακό διάλογο. Αντίθετα γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης συμπεριφοράς και πρακτικής», τονίζει.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητά την παρέμβαση της UNESCO προς την τουρκική κυβέρνηση «με στόχο την υπεράσπιση της Αγίας Σοφίας ως πανανθρώπινου μνημείου, ανεξαρτήτως θρησκείας και πίστης».

Ετικέτες: