Ειδήσεις

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για τους στόχους των κομμάτων

Τι λένε οι δημοσκοπήσεις για τους στόχους των κομμάτων

Πηγή Φωτογραφίας: ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2023 / ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΠΑΡΧΙΑΣ / ΛΑΜΙΑ (ΝΑΣΟΣ ΣΙΜΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Ικανοποίηση για ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, προβληματισμός για ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με τις έως τώρα δημοσκοπικές καταγραφές, φαίνεται να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις ώστε τα περισσότερα κόμματα να μπορούν να ισχυριστούν ότι είναι από τους κερδισμένους των εκλογών.

Ο πήχης για το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας έχει οριστεί στο 33%  και είναι ένας στόχος που φαίνεται ρεαλιστικός. Η τόνωση της εκλογικής συσπείρωσης κατά το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει την πιθανότητα υπέρβασης αυτού του στόχου.

Σε ό,τι αφορά το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο ΣΥΡΙΖΑ στοχεύει στη δεύτερη θέση και το όριό του είναι κοντά στο 17%, που συγκέντρωσε στις βουλευτικές εκλογές.. Αν συνεχιστεί η ανοδική τάση στις δημοσκοπήσεις, είναι πιθανό να το πετύχει.

Ανεξάρτητα από το αν το ΠΑΣΟΚ πετύχει το στόχο της δεύτερης θέσης, φαίνεται ότι μπορεί να καταγράψει σχεδόν το ίδιο ποσοστό με τις βουλευτικές εκλογές και σχεδόν διπλάσιο από το ποσοστό των τελευταίων ευρωεκλογών. Στους νικητές των ευρωεκλογών συγκαταλέγεται και η Ελληνική Λύση, η οποία φαίνεται να έχει τη δυνατότητα να διπλασιάσει το ποσοστό που συγκέντρωσε στις βουλευτικές εκλογές και να μπει στην κούρσα για την τρίτη θέση.

Το ΚΚΕ, αν και απειλείται από την Ελληνική Λύση στην κατάταξη των κομμάτων, δείχνει ικανό να διευρύνει την εμβέλειά του. Μεταξύ των μικρότερων κομμάτων, η Πλεύση Ελευθερίας έχει αυξήσει τα ποσοστά της και οι πιθανότητες να εκλεγεί για να εκπροσωπήσει το κόμμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έχουν αυξηθεί, ενώ τουλάχιστον πέντε κόμματα διεκδικούν έδρες στις Βρυξέλλες.

Ωστόσο, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση, κάποια κόμματα κερδίζουν και άλλα χάνουν σταθερά. Ωστόσο, το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι πιθανό να ερμηνευθεί από πολλές πλευρές, καθώς η αξιολόγηση θα εξαρτηθεί από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των προσδοκιών κάθε κόμματος και των εκλογών σε σύγκριση με το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Παρά το γεγονός ότι οι ευρωεκλογές ως αναμέτρηση έχουν τα δικά τους ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και διαφορετικά κριτήρια επιλογής για τους ψηφοφόρους, ήδη φαίνεται πως δεν θα κάνουν όλα τα κόμματα τους ίδιους υπολογισμούς. Το βράδυ της 9ης Ιουνίου είναι πιθανό να έχουμε ένα εκλογικό αποτέλεσμα και πολλές ερμηνείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments